Atnaujintas 2004 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kunigas su videokamera

Uliūnų klebonas kun.
Algimantas Keina su videokamera

Nesistebi žmonės, jeigu susibūrimuose mato su videokamera ant peties besisukinėjantį vyriškį kunigo drabužiais. Tai Uliūnuose klebonaujantis kun. Algimantas Keina, kuriam toks užsiėmimas yra pomėgis.

Prieš mėnesį 67-ąjį savo gimtadienį pažymėjęs kun. A. Keina pasakojo, jog pirmiausia susidomėjo fotografija. Tuo metu tarnavo sovietinės armijos statybos bataliono ligoninės felčeriu. Medicinos žinių gavo iš ten dirbusio gydytojo. Pasitaupęs iš kareiviui mokamų rublių, nusipirko fotoaparatą „Zenit“. Juo įamžino gausybę to meto karių gyvenimo akimirkų. Išmoko daryti nuotraukas. Kartą dvi naktis nesudėjo bluosto, kad padarytų jų reikiamą kiekį.

O dirbdamas Valkininkų klebonu įsigijo videokamerą. Dabar filmuoja geresnės kokybės, vokiečių firmos videokamera. Per tą laiką išfilmavo netoli 400 vaizdajuosčių. Turėjo garbės dalyvauti arkivyskupo Julijono Steponavičiaus 50 metų kunigystės šventime Žagarėje. Tokias iškilmes videokamera įamžino tik jis vienintelis. Užfiksavo akimirkas ceremonijos, kurios metu mūsų šalies prezidentas Valdas Adamkus įteikė ordiną kardinolui Vincentui Sladkevičiui. Buvo ilgus metus JAV gyvenusio poeto Bernardo Brazdžionio ne vieno renginio Lietuvoje liudininkas. Filmavo ir šio garbaus tautiečio laidotuves. Kun. A. Keina buvo liudininkas svarbių įvykių Kavarske, Vilniuje, Kaune bei kitose šalies vietose. Turi užfiksavęs vaizdų, kuriuos parsivežė iš kelionių po užsienio šalis.

Kompiuteriu kuria ir videofilmukus, iš vaizdajuosčių išrinkęs geriausius kadrus. Filmukus rodo pažįstamiems, mokyklose, parapijiečiams.

Paklaustas, kodėl filmuoja vilkėdamas kunigo drabužius, klebonas kun. A. Keina sakė: „Į tai žmonės reaguoja pagarbiai. Nesu girdėjęs, kad man kas būtų metęs nepadorų žodį. Be to, esu kunigas, todėl, videokamera ieškodamas įspūdingesnių kadrų, turiu būti pats pasitempęs“.

Uliūnų klebonas kun. A. Keina – tikras metraštininkas. Jis vaizdajuostėje įamžina akimirkas, kurias bus galima pamatyti ir po kokių dešimties metų. Ir prisiminti tuos, kurių jau nebus tarp mūsų.

Bronius VERTELKA

Uliūnai,
Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija