Atnaujintas 2004 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Sėkmės tau, jaunasis kunige

Šilalės Šv.Pranciškaus Asyžiečio
bažnyčios vikaras kunigas
Mindaugas Alekna

Dar nėra nė metų, kai Šilalės Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vikaru dirba prieš porą metų Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją baigęs, iš Kauno kilęs kunigas Mindaugas Alekna. Neturi dar šis jaunas kunigas jokių nuopelnų, išskyrus gražius klaipėdiškių atsiliepimus, kai jis dirbo vienoje Klaipėdos bažnyčioje ir vadovavo Marijos legionui. Bet iš karto galima pastebėti nuoširdų kunigo Mindaugo pamaldumą, paprastumą ir kuklumą.

Jau ne kartą teko atlikti išpažintį pas kun. M.Alekną. Buvau įpratęs išpažinti savo nuodėmes pagyvenusiems kunigams, kaip sakoma, didelę kunigystės patirtį turintiems dvasininkams. Truputį nedrąsu buvo man, jau senyvo amžiaus sulaukusiam, suklupti prie klausyklos, kurioje sėdi jaunas kunigas. Tačiau didžiai nustebau, kad šis dvasininkas moka taip giliai pažvelgti į kito žmogaus sielą, ją visą „peršviesti“. Toji mano išpažintis buvo ne „še tau, o tu man…“, bet nuoširdus, tiesiog apnuogintas pokalbis su pačiu Viešpačiu.

Kaip ir visiems jauniems kunigams, vikarui galbūt kartais pritrūksta drąsos, tų visų kunigystės subtilybių, bet viską atperka jo paprastumas ir didžiulis noras tarnauti Dievui ir žmonėms.

Ir dar. Pasitaiko, kad mes, tikintieji, užuot daugiau pasimeldę už jaunus kunigus, kurie dėl savo jaunystės yra supami įvairių pagundų, juos neretai „išmėsinėjame“, suskaičiuodami visus jų žingsnius, klaidas, pakritikuojame kiekvieną jų ištartą žodelį. Manau, jog mūsų malda už jaunus kunigus – tai kelias į jų kunigišką brandą.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija