Atnaujintas 2004 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1227)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mano gyvenimo credo

Esame Dievo kūriniai, Jis yra mumyse, todėl pirmiausia turime atrasti save. Jei žmogui aukščiausia vertybė Dievas, jis laikosi Jo įsakymų, stengiasi su Dievu susitapatinti. Nesant šio ryšio, žmogus bus nuodėmės vergas. Puikybė, godumas, pavydas, neapykanta sunaikins patį žmogų, nes materialines vertybes užgoš moralines.

Per krikštą tampame Dievo vaikais ir įgyjame tikėjimo dovaną. Kristus kviečia mus visus sekti paskui save. Stengiuosi atsiliepti į Jo šaukimą, laikytis Jo įsakymų, „mylėti vienas kitą, kaip jis mus mylėjo“. Nors kartais ir būna sunku, stengiuosi maldoje suvokti Dievo valią ir ją vykdyti meilės darbais. Ir kai man tai pasiseka, mane aplanko džiaugsmas ir dvasinė ramybė.

Pagal V.Franklio teoriją žmogus savo prigimtimi pašauktas ieškoti gyvenimo prasmės visą savo gyvenimą, nepriklausomai nuo to, į kokias situacijas ir būsenas jis patenka. Tik tikėjimas suteikia jam viltį ir jėgų sekti savo aukščiausiu idealu. Pasitikėjimas kažkuo aukštesniu apsaugo žmogų nuo sužvėrėjimo, padeda išlikti doru ir nesavanaudžiu net kančios ir skausmo metu. Kai mūsų akys nukreiptos į Kristų, Jis mums teikia stiprybę ir šviesą tamsoje bei mūsų problemose. Mūsų vienintelis rūpestis būti ištikimiems Jo valiai.

Dievo valia paklusti krikščioniui pirmiausia apreikšta įsakymu mylėti. Mano atsakas į Kristaus meilę – paimti savo „kryžių“ – ligą – ir kantriai jį nešti, nepriekaištaujant už patirtą skausmą ir sunkias akimirkas. Pasitikėti Juo ir nusižeminti. Nusižeminusi tampu silpna, panaši į kūdikį, kuriam besąlygiškai reikia pagalbos. Kristus ištiesia man savo ranką, įsikabinu į ją ir jaučiuosi saugi bei laiminga tomis malonės minutėmis.

Kviečiu savo bendraamžius, sveikus ir su ligos sukelta negale, pasikliauti Dievu. Tapsite laimingi, ištvermingi, gyvensite su viltimi ir meile.

Indrė SILVESTRAVIČIŪTĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija