Atnaujintas 2004 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1227)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mažų darbų pradžia

Velykos Pušaloto parapijos krikščionims demokratams yra ypatingos ne tik kaip religinė šventė. 2003 metų pavasarį mes pajutome, jog esame reikalingi savo parapijiečiams, nes galime duoti jiems nors truputėlį dvasinio peno.

Pamenu, 2003-iųjų Velykų antrą dieną susirinkome vos keli, o šiuo metu jau yra 28 nariai ir esame galinga jėga, galinti nuveikti didelius darbus. Džiaugiamės, kad užsimezgė geri, draugiški santykiai ne tik su parapijiečiais, bet ir su Pušaloto seniūnija, pagrindinės mokyklos mokytojais, miestelio biblioteka bei kaimo bendruomene. Mums talkina ir idėjas palaiko prijaučiantys pušalotiečiai, gyvenantys Panevėžio mieste ir atvykstantys į renginius.

Per vienerius metus parapijiečiams Šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje surengėme ne vieną koncertą, dalyvaujant Joniškėlio vidurinės mokyklos moksleiviams, Mikoliškio kultūros namų vaikų chorui, Pušaloto pagrindinės mokyklos vaikų chorui, vaikų bažnytiniam ansambliui. Parapijos namuose koncertavo Mikoliškio bei Pušaloto kaimo kapelos. Krikščionių demokratų svajonė – choro „Polifonija“ atliekamos giesmės Pušaloto parapijos bažnyčioje. Paminėtos ne tik Motinos, Tėvo, bet ir Šv.Cecilijos dienos, surengta kalėdinė vakaronė su tikru Kalėdų Seneliu iš Laplandijos, neužmiršta ir Lietuvos Nepriklausomybės diena. O kur dar ekskursijos į Panevėžio rajono Berčiūnų koplyčią, piligriminė kelionė į Kryžių kalną, klebono kun. Albino Pipiro organizuotos išvykos į Lietuvoje vykstančius atlaidus, parengti lankstinukai parapijiečiams religine tematika. Krikščionys demokratai gilino žinias įvairiuose seminaruose. Pušaloto krikščionys demokratai yra numatę parapijiečiams surengti ekskursiją į Panevėžio Švč.Trejybės bažnyčią bei Katedrą, mažiesiems parodyti lėlių teatrą, bendradarbiaujant su pagrindine mokykla. Šiuo metu parapijos namuose, padedant mokytojai Vaidai Ogintienei, rengiama parapijiečių rankdarbių bei darbų paroda.

Rita Vaišvilienė

Pušalotas, Pasvalio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija