Atnaujintas 2004 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1227)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Rusijos premjeras - nusipelnęs čekistas

Naujasis Rusijos premjeras
Michailas Fradkovas
EPA-ELTA nuotrauka

Jau niekam nei Rusijoje, nei pasaulyje nekelia jokios nuostabos, kai vienvaldis Rusijos prezidentas V.Putinas į svarbiausius valstybės postus skiria buvusius ir esamus saugumiečius. Tai ir suprantama: kadrinis KGB karininkas ir šnipas V.Putinas labiausiai pasitiki tiktai savaisiais. Kitas dalykas – nėra ir didelio pasirinkimo. Juk visa buvusi sovietinė partinė–ūkinė nomenklatūra nuo jaunumės vienaip ar kitaip buvo glaudžiai susijusi su KGB ir darbavosi ranka rankon.

Toks savas žmogus yra ir naujasis Rusijos ministras pirmininkas Michailas Fradkovas. Tai ne tik tipiškas sovietinio sukirpimo nomenklatūrininkas, nors ir pakankamai matęs pasaulio, bet ir nuo jaunystės susijęs su KGB. Juk neatsitiktinai, vos baigęs Staklių gamybos institutą, 1972 metais buvo pasiųstas dirbti į Indijos sostinę Delį.


Procesas įsibėgėjo

Keistai atrodo Kremliaus viražai siekiant atkurti vadinamąją bendrąją ekonominę erdvę pirmiausia tarp Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Kazachstano. Vėliau, žinoma, įtraukiant į tą erdvę ir kitas NVS bei Baltijos šalis. Tuo pačiu kalbant apie tą bendrystę, o tiksliau sakant, imperijos atkūrimą, visagalis „Gazprom“, už kurio nugaros stovi aukščiausioji Rusijos valdžia, smogė į paširdžius smūgį Baltarusijai, nors tas smūgis buvo skirtas konkrečiai jos prezidentui A.Lukašenkai. Kaip pareiškė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Riazanovas, Rusija, tai yra „Gazprom“, nebebus melžiama karvė, ir todėl visiškai nutraukia dujų tiekimą Baltarusijai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija