Atnaujintas 2004 gegužės 5 d.
Nr.34
(1237)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Reikės pasiraityti rankoves

Petras KATINAS

Lietuva, įvairiomis iškilmėmis bei renginiais pažymėjusi istorinę dieną, tapusi visateise Europos Sąjungos nare, įžengė į naują savo gyvenimo etapą. Kaip pabrėžė kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, į Europos Sąjungą ateiname su didele viltimi, kad visų Lietuvos žmonių bendras darbas sujungs visus kuriant ateities gerovę. Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis atkreipė dėmesį, kad, Lietuvai tapus ES nare, gyvensime vieningoje, beveik pusę milijardo gyventojų turinčioje erdvėje, kurioje atsiveria didelės galimybės, bet taip pat ir neišvengiami iššūkiai. Visų pirma daugeliui, kurie tikisi iš ES dangiškos manos, teks susimąstyti. Ateityje laukia didelis darbas. Ypač Lietuvos diplomatams, kuriems teks atremti didžiųjų ES valstybių gana rezervuotą požiūrį į naujų ES narių dešimtuką. Štai vienas „senosios“ Europos lyderių, Vokietijos kancleris Gerhardas Šrioderis vos ne kas antrą dieną reikalauja didinti mokesčius naujosiose ES šalyse.


Vilniuje ir Kaune –
Europos aikštė ir prospektas

Europos prospektas - atidarytas.
Iš kairės - prof. Algirdas Avižienis
ir Alvydas Garbaravičius
Ričardo Šaknio nuotrauka

Šeštadienį Vilniuje atidaryta Europos aikštė, kuri taps vilniečių bei jų svečių bendravimo, sutarimo, idėjų paieškos ir malonaus poilsio vieta. Šeštadienį taip pat buvo oficialiai atidarytas 33 aukštų aukščiausias ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse - 126,1 metro verslo centras „Europa“.


Rinkimų užkulisiai

Petras KATINAS

Tais laikais, kai naujajame žemyne – Amerikoje buvo įsisavinami vadinamieji laukiniai Vakarai, kai reikalus tvarkė šaunūs ir nelabai nutrūktgalviai kaubojai, kai salūnuose ir tavernose šaudydavo iš revolverių kas tik netingi, visą Ameriką kaustė nesaugumo drebulys. Sėdę lošti kortomis pokerio, lošėjai ant stalo šalia savęs irgi pasidėdavo revolverius. Ir, neduok Dieve, jeigu lošėjas pastebės ar įtars sukčiaujant lošimo partnerį. Bemat paleis jam kulką į kaktą.


Pirmasis „eurokūdikis“ Lietuvoje

Pirmasis „eurokūdikis“, pasaulį išvydęs Vilniaus miesto universitetinėje ligoninėje gegužės 1-ąją, minutę po vidurnakčio, susilaukė išskirtinio užsienio reikalų ministro Antano Valionio dėmesio. Šeštadienį diplomatijos vadovas su žmona Romualda aplankė ir pasveikino 3434 g sveriantį 51 cm ūgio Žilviną ir jo mamą Ireną Čiučiurskienę. Ministras iš savo asmeninių lėšų skyrė 1000 litų, kuriuos naujagimio tėvai galės panaudoti būtiniausioms reikmėms.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija