Atnaujintas 2004 gegužės 5 d.
Nr.34
(1237)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Vilniuje ir Kaune –
Europos aikštė ir prospektas

Europos prospektas - atidarytas.
Iš kairės - prof. Algirdas Avižienis
ir Alvydas Garbaravičius
Ričardo Šaknio nuotrauka

Šeštadienį Vilniuje atidaryta Europos aikštė, kuri taps vilniečių bei jų svečių bendravimo, sutarimo, idėjų paieškos ir malonaus poilsio vieta. Šeštadienį taip pat buvo oficialiai atidarytas 33 aukštų aukščiausias ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse - 126,1 metro verslo centras „Europa“.

Nuo penktadienio dalis J. Bakanausko gatvės Kaune, vedančios nuo M. K. Čiurlionio tilto iki jos pabaigos, bei numatomas tęsinys iki magistralės „Via Baltica“ vadinasi Europos prospektu. Toks gatvės pavadinimas pasirinktas įprasminant Lietuvai reikšmingą įvykį - įstojimą į Europos Sąjungą. Naujo pavadinimo pasirinkimą sąlygojo tai, jog po rekonstrukcijos ši gatvė sujungs Kauno centrą su viena pagrindinių Lietuvos magistralių „Via Baltica“, vedančių į Europą.

Besirengdami Europos prospekto atidarymui, komunalininkai ties sankryža supylė kalnelį bei apsodino jį našlaitėmis, vaizduojančiomis ES vėliavą, pakeitė gatvę žyminčius užrašus. Simbolinę Europos prospekto juostelę perkirpo miesto meras Alvydas Garbaravičius ir prof. Algirdas Avižienis.

XXI, Elta

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija