Atnaujintas 2004 gegužės 7 d.
Nr.35
(1238)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jonavos dekanate

Malda prieš pietus su klieriku
Nerijumi Vyšniausku
Autorės nuotrauka

Jonava. Įvyko tikybos mokytojų susirinkimas, kuriame buvo aptartas vaikų pasirengimas pirmajai išpažinčiai ir Pirmajai Komunijai. Atgailos sakramentą parapijos vaikai priima baigę keturias klases, o Eucharistijos sakramentui rengiasi dar metus ir priima baigę penkias klases. Susirinkime, kuriame dalyvavo dekanas kun. Sigitas Bitkauskas, sudarytas Atgailos ir Eucharistijos sakramentų priėmimo grafikas. Klebonas prašė paraginti vaikus, nelankančius tikybos pamokų ir norinčius pasirengti sakramentams, registruotis parapijos raštinėje arba zakristijoje. Juos birželio mėnesį rengs klierikas.

• Parapijos tikybos mokytojų susirinkime lankėsi jų pakviestas kun. Artūras Kazlauskas, žymus liturgistas, kuris dalijosi mintimis apie liturgiją, jos naujausius reikalavimus. Aiškino, kaip reikėtų skaityti Šventąjį Raštą, atsakė į klausimus. Su mokytojais pabendravo drauge su kun. A.Kazlausku atvykęs vyriausiasis Lietuvos kariuomenės kapelionas garbės kanauninkas Juozas Gražulis.

• Balandžio 18 dieną „Caritas“ darbuotojos paruošė Atvelykio pietus miesto neturtingiesiems, grįžusiems iš įkalinimo įstaigų, ir vaikams. Susirinko nemažas būrys žmonių. Karitietės visus pradžiugino gražiais margučiais. Prie stalo kartu su pietaujančiaisiais pasimeldė ir pabendravo Kauno kunigų seminarijos klierikas Nerijus Vyšniauskas, parapijos pastoracinės tarybos nariai.

Po jaunimo šv. Mišių šventoriuje vyko vaikų šventė. Jos metu mažieji pasidžiaugė margučiais, dainavo, žaidė, suposi specialiai šventei pakabintomis sūpuoklėmis.

Felicija LANKELIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija