Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Lietuvos kariai kvietė švęsti kartu

Daukanto aikštėje, prie
Prezidento rūmų, Lietuvos
trispalvė iškilmingai
pakelta kartu su ES
ir NATO vėliavomis

Pirmą kartą, minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną, Lietuvos trispalvė sostinės Daukanto aikštėje, prie Prezidento rūmų, iškilmingai pakelta kartu su žydromis Europos Sąjungos ir NATO vėliavomis. Pirmą kartą šią dieną Lietuva šventė kaip visateisė Europos Sąjungos ir Šiaurės Atlanto sutarties narė.

Vėsoko, tačiau saulėto sekmadienio popietę į Daukanto aikštę, vėliavų pakėlimo ceremoniją, kur buvo išrikiuota Lietuvos kariuomenės garbės sargybos kuopa, Karo akademijos kariūnų būrys, su savo apygardų vėliavomis susirinko buvę partizanai. Šventėje dalyvavo ir Latvijos bei Estijos nepriklausomybės kovų dalyvių pasiuntiniai. Čia taip pat atvyko Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės vadovai, Seimo nariai, vilniečiai.


Vėl nauja piramidė

Petras KATINAS

Valdančiosios Socialdemokratų partijos kandidatas į Prezidento postą Česlovas Juršėnas nepaliauja dėkoti savo partijos vadovui ir Premjerui „už patikėtą misiją – dalyvauti ir laimėti Prezidento rinkimuose“. Kartu Č.Juršėnas vėl prisiminė tuos laimingiausius buvusiųjų komunistų – LDDP pergalės metus 1992-ųjų Seimo rinkimuose, kai buvo pastatyta LDDP valdžios piramidė. Dabar, anot laikinojo Seimo Pirmininko, vėl atėjo metas statyti piramidę, nes „pagrindas piramidei jau padėtas“. Taigi sakoma pakankamai aiškiai. Socialdemokratai neketina su niekuo dalytis valdžia ir visiškai nebesiskaito su „jaunesniaisiais broliais“ socialliberalais – dabartinės koalicijos partneriais. Tą nesiskaitymą valdantieji socialdemokratai dar kartą pademonstravo atmesdami socialliberalų siūlytas Alkoholio ir tabako įstatymo pataisas, kuriomis buvo siūloma padidinti baudas už alkoholio ir rūkalų pardavimą nepilnamečiams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija