Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Apie įvykius Lietuvoje

Artėjanti prezidento rinkimų kampanija stato senus pagrindinius dalykus naujoje ryškioje šviesoje. Koncentruota kagėbyno ataka prieš Vytautą Landsbergį nėra tik eilinis puolimas prieš nepatinkantį ar labai neparankų asmenį.

Prisiminkim, kaip žlugo „Vadimo“ akcija prieš Lietuvos narystę NATO. Prisiminkim V. Uspaskich žlugusią akciją sugriauti Lietuvos parlamentinę daugiapartinę sistemą populistinio mulkinimo referendumu. Tai buvo planas įvesti tariamai „nepartinio“, dideliais pinigais atvedamo ir teroru valdomo Seimo, o iš tikrųjų – jo mafijinių bosų valdžią.


Apie istorikų svarstymus
dėl Antrojo pasaulinio karo

Neseniai eterio bangomis nemaža kalbėta apie Antrojo pasaulinio karo pabaigą. Ne vienas istorikų svarstė Vokietijos ir vokiečių, kaip vienintelių to karo sukėlėjų, kaltę. Tai sovietinė koncepcija, sėkmingai infiltruota į tarptautinę sąmonę jau nuo Niurnbergo proceso laikų, kai SSRS atstovas kaltintojas tame buvusių Vokietijos vadovų teisme užprotestavo Molotovo-Ribentropo pakto duomenų įtraukimą, o Vakarų šalių atstovai kaltintojai nuolankiai sutiko.


Dėl koplyčios KGB rūmuose
neteisėto likvidavimo

PAREIŠKIMAS

Atkūrus Nepriklausomybę, buvę partizanai, politiniai kaliniai, tremtiniai ir sąjūdininkai atkūrė ir pastatė daug istorinių paminklų.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas buvusiam KGB bastijonui. Įamžinant tautos kančią, čia buvo įrengta ir pašventinta koplyčia.

Sovietų valdžia, komunistai ir komjaunuoliai aršiai kovojo prieš Bažnyčią ir tikėjimą. Šiuo metu prieš Bažnyčią kovoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras (LGGRTC), kuris balandžio 14 dieną paslapčia ir neteisėtai likvidavo koplyčią KGB rūmuose.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija