Atnaujintas 2004 gegužės 26 d.
Nr.40
(1243)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Gyvenęs ir mūsų gyvenimus”

Viktoras Rudžianskas

Vilkijos miesto bibliotekoje svarbiu įvykiu tapo kraštiečio rašytojo Viktoro Rudžiansko knygos „Gyvenęs ir mūsų gyvenimus” pristatymas. Tai esė apie kunigą ir poetą Ričardą Mikutavičių.

Šis renginys sutapo su paskelbta Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaite. „Bibliotekos yra ne tik svarbios, bet ir gyvybiškai reikalingos, būtinos atsinaujinančiai Lietuvos visuomenei. Džiaugiamės, kad knygų lentynas papildys dar viena knyga...“, - taip renginį pradėjo Vilkijos vaikų ir jaunimo teatro „Vizija” režisierė Irena Štilpaitė

Pristatytas knygos autorius. Viktoras Rudžianskas gimė Čekiškėje (Kauno r.). Yra Lietuvos rašytojų ir Žurnalistų sąjungų narys. Ilgus metus dirbo „Ūkininko patarėjo” redakcijoje. 2004 metais Lietuvos rašytojų sąjungos paskirtas savaitraščio „Nemunas” vyriausiuoju redaktoriumi. Šiaulių almanacho „Varpai“ prizininkas (2001), Vilkaviškyje 2002-aisiais paskirta S. Nėries premija, 2001 - 2003 metais tapo anoniminių eilėraščių konkurso laureatu ir tarptautinio poezijos festivalio „Poetinis Druskininkų ruduo” prizininku, 2003 – metais Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureatas. Parašė šešias poezijos knygas.

Vakaro metu rašytojas pasakojo, kaip rinko žymių žmonių atsiminimus apie kun. R. Mikutavičių. Kuklus dvasios milžinas traukė žmones ir sugebėjo vesti paskui save. Buvo malonu klausytis knygos autoriaus vaizdingo pasakojimo apie kunigo gyvenimą.

Vilkijos kultūros centro meno vadovė Gražina Normantienė skaitė kun. R. Mikutavičiaus eiles, dainavo jos vadovaujamas folklorinis ansamblis. Gražius padėkos žodžius V. Rudžianskui išsakė gydytoja Laima Stankevičienė ir Čekiškės filialo bibliotekininkė Zina Šiaučiulienė.

Vanda STELMOKIENĖ

Vilkija, Kauno rajonas

Nijolės MIKNIŪNIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija