Atnaujintas 2004 gegužės 28 d.
Nr.41
(1244)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Idėjos, jei didžios,
nemiršta kaip žmonės“

                                          (Maironis)

PRIENAI. Koks trumpas žmogaus gyvenimas! Šio gyvenimo prasmė, jo vertė matuojama ne metais, o nuveiktais darbais, vertybėmis, dėl kurių žmogus gyveno. Gegužės 10 dieną kun. Juozui Zdebskiui būtų sukakę 75-eri, bet jau aštuoniolika metų, kai jo nėra tarp mūsų. Neilgai jis darbavosi Prienų parapijoje. 1969 metais, kai jam kulto reikalų įgaliotinis neleido dirbti kunigu, jis dirbo melioracijoje, o 1970-1971 metais – Prienų bažnyčios vikaru. Tačiau prieniečiai su gilia pagarba ir meile prisimena jį.


Lietuvis kunigas
tarp Kanados žmogžudžių

Šv. Mišias aukojo vyskupai
Juozas Preikšas ir Juozas
Žemaitis (viduryje) bei kunigai
(iš kairės) Sigitas Matusevičius,
Kazimieras Ambrasas
ir Gvidas Pušinaitis
Vido VENSLOVAIČIO
nuotrauka

Šakiai. Gegužės 16-ąją Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje paminėtos iš šios parapijos kilusio, tačiau beveik visą savo gyvenimą kitapus Atlanto dirbusio kun. dr. Viktoro Skilandžiūno kelios sukaktys: kunigystės deimantinis jubiliejus, gimimo 85-metis ir gyvenimo Kanados sostinėje Otavoje 50-metis. Apgailėdamas savo negalią keliauti, pats jubiliatas minėjime nedalyvavo ir atsiuntė savo kraštiečiams atsiprašymą, žadėjęs už visus pasimelsti ir dvasioje būti kartu.


Mokslinė konferencija

Grupė minėjimo dalyvių
su dr.Aldona Vasiliauskiene
ir klebonu kun. Broniumi
Balaišiu (viduryje)

Pandėlys. Minint Gyvybės dieną čia buvo prisimintas arkivyskupas Mečislovas Reinys. Minėjimas vyko Pandėlio parapijos namuose po Votyvos šv. Mišių. Per šv. Mišias giedojo Utenos „Vox animae“ ansamblis, vadovaujamas Utenos muzikos mokyklos mokytojos Virginijos Šeduikienės.

Renginį, skirtą arkiv. M.Reiniui paminėti, pradėjo ansamblis giesme, po kurios Pandėlio klebonas ir visi susirinkusieji meldėsi bei skaitė maldą iš išdalytų arkiv. M.Reinio portretinių paveikslėlių. Utenos savivaldybės atstovė, arkiv. M.Reinio įamžinimo ir pagerbimo komisijos narė Zita Mackevičienė kalbėjo apie įkurtos komisijos ir fondo veiklą, nuveiktus darbus bei ateities perspektyvą.


Keliais sakiniais

Anykštėnai pasveikino
kun. Joną Dominyką Grigaitį,
OP (dešinėje). Kairėje –
klebonas kun. Stanislovas
Krumpliauskas

Anykščiai. Gegužės 8-ąją į Šv. Mato bažnyčią gausiai susirinkę tikintieji dalyvavo klebono kun. Stanislovo Krumpliausko kunigystės 30-mečio minėjime. Šv. Mišias ta proga kartu su klebonu aukojo Gardino vyskupas Aleksandr Kaškievič, bendrakursiai mons. Vytautas Kazimieras Sudavičius, kunigai Petras Kražauskas ir Algis Baniulis, SJ. Po šv. Mišių savo kleboną gėlėmis ir gražiais padėkos žodžiais pasveikino grupė parapijiečių. Paskui žmonės ėjo apžiūrėti bažnyčioje eksponuojamą liturginių rūbų parodą, kurią surengti padėjo ne tik visi trys parapijoje dirbantys kunigai: klebonas, vikaras Simas Maksvytis ir altaristas Bronius Žilinskas, bet ir A.Baranausko ir A.Vienuolio-Žukausko muziejaus darbuotojai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija