Atnaujintas 2004 gegužės 28 d.
Nr.41
(1244)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Populistinis politikavimas
ar antivalstybinė veikla

L.e. Lietuvos Respublikos Prezidento pareigas
Artūrui Paulauskui

Kreipiamės į Jus, kaip į Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantą, atstovaujantį lietuvių tautai ir Lietuvos valstybei.

Su nerimu stebime spaudoje pasirodžiusius straipsnius ir liudytojų atsiliepimus apie V.Uspaskich rinkimų kampanijos formą ir metodus. Šis Lietuvoje natūralizuotas ateivis visuose susitikimuose juodina Lietuvos valstybę, jos demokratiškai išrinktus buvusius ir esančius vadovus, esamą mūsų valstybės konstitucinę sandarą, tyčiojasi iš lietuvių tautos. Jo pasisakymų moto: kvailiai lietuviai nesugeba valdyti savo valstybės, jiems reikia ruso.

Kreipiamės į Jus klausdami, ar toks natūralizuotas pilietis, kuriam pilietybę suteikė Lietuvos valstybė, leidusi joje gyventi, užsiimti verslu, ramiai auginti vaikus, gali būti Lietuvos piliečiu, kurią nuolatos atvirai niekina?

Mūsų įsitikinimu, jau peržengta populistinio politikavimo riba, pradėta antivalstybinė veikla, ir ji turi būti įvertinta teisiniu, politiniu ir moraliniu aspektais.

Ne vienąkart esate pabrėžęs, kad demokratija ir valstybė turi mokėti ir sugebėti apsiginti. Mes tikime, kad Jūs, kaip valstybės vadovas, inicijuosite veiksmus bręstančiai grėsmei pašalinti.

Lietuvos Sąjūdžio Taryba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija