Atnaujintas 2004 birželio 2 d.
Nr.42
(1245)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Vaidino humoristai

Gegužės 14-ąją Marcinkonių laisvalaikio ir pramogų centre vyko trečioji humoro grupių šventė „Ėglis 2004“. Marcinkoniškiai ir svečiai turėjo puikią progą pasijuokti drauge su humoro grupių artistais iš Surviliškio, Matuizų ir Marcinkonių.

Pasak šios, jau tradicinės kas antri metai vykstančios šventės sumanytojų marcinkoniškių Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čaplikienės, jau senokai norėta kurti tradicijas ir turėti savo, didžiausio Lietuvos kaimo, teatrų šventę. Todėl ir pavadinimą sumanė dzūkišką, labai jau vaidybos žanrui pritinkantį. Kadagys, dzūkiškai ėgliu vadinamas, dygus, bet labai sveikas augalas. Kaip ir kandus humoristų pasijuokimas iš savo ir kitų ydų – nemalonus, bet sveikas.

Šių metų humoristų šventėje dalyvavę svečiai iš Kėdainių rajono Surviliškio miestelio – humoro grupė „Bobų radijas“, vadovaujama Erlandos Turskienės, juokavo šmaikščioje komedijoje „S“.

Kaimynų matuiziškių humoro grupės „MTV“, vadovaujamos Irenos Čaplikinės, artistai komedijoje „Kaimas Akropolyje“ parodė, kas gali nutikti kaimo žmogui, retai išvykstančiam į didmiestį ir visiškai nesusivokiančiam jo gyvenime.

Iš su daugeliu gyvenimo naujovių nesuspėjančių kaimiečių nepiktai, tačiau su didele šmaikštumo doze juokėsi Marcinkonių humoro grupės „Spanguolė“ artistai, šventės svečiams suvaidinę R.Avižinienės ir N.Čaplikienės režisuotus vaizdelius „Senis ir jūra“ bei „Paskutinis patepimas“.

Šaunu, kad kai vieni skundžiasi ir reiškia nesibaigiančias pretenzijas dėl įvairiausių sunkumų, kiti tiesiog juokiasi – iš savęs, iš kitų, iš blogų savybių ir ydų. Hiperbolizuoti humoristiniai vaizdeliai iš nūdienos gyvenimo – puiki proga tarsi iš šalies pamatyti iki šiol nematytus savo ir aplinkinių trūkumus.

Šventėje dalyvavo ir jos rėmėjai. Rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis ir Varėnos kultūros centro direktorė Marytė Stoškutė artistams įteikė padėkas, Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška surviliškiečius pagerbė pintinėle bobausių. Čepkelių valstybinio rezervato direkcijos įsteigta dovana atiteko marcinkoniškiams, Dzūkijos nacionalinio parko direkcijos prizas – artistams iš Matuizų.

Rūta AVERKIENĖ

Marcinkonys,

Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija