Atnaujintas 2004 birželio 16 d.
Nr.45
(1248)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Popietė skambant poezijai ir gitarai

Eilėraščius skaito (iš dešinės)
poetas Liudas Gustainis,
sėdi Vladas Vaitkevičius,
Alfas Pakėnas,
Edmundas Janušaitis

Gegužės 27-ąją į prieš porą metų atgaivintus tradicinius Poezijos pavasario skaitymus Kauno V.Kudirkos viešosios bibliotekos „Aušros“ filialas pakvietė Žaliakalnio poetų vyrų ketvertuką – Liudą Gustainį, Edmundą Janušaitį, Alfą Pakėną ir šios žinutės rašytoją.

Kartą per mėnesį rengiamuose literatūriniuose ketvirtadieniuose jau yra dalyvavę poetai Marija Macijauskienė, Robertas Keturakis, Aldona Ruseckaitė, Vladas Baltuškevičius ir Tautvyda Marcinkevičiūtė. Jaukiame „Aušros“ kambarėlyje anksčiau buvo pristatyta fundamentali Petro Palilionio knyga apie Juozą Grušą „Svajojęs gražų gyvenimą“, o šiemet kovą – Juozo Kundroto romanas „Sakmė apie knygnešį“.

Šįkart susitikimas prasidėjo Radvilėnų vidurinės mokyklos IV b klasės mokinių ansamblėlio (vadovė mokytoja Daiva Vainauskienė) koncertu, o poetai, apsupti tvarkingai ant sienų iškabintų kaunietės tautodailininkės Dalios Kerpauskienės tekstilės gobelenų (veikė jos darbų paroda), paskaitė naujų ir senesnių, bet jiems mielų eilėraščių, o dažnas bibliotekos svečias, todėl jau saviškis Edmundas Janušaitis padainavo, pritardamas gitara ir lūpine armonikėle, pagal savo žodžius sukurtas dainas „Išgerk iki dugno“, „Melsvos bangos“ ir pagal Bernardo Brazdžionio eilėraštį „Per pasaulį keliauja žmogus“. Ji, beje, yra pirmoji atlikėjo daina, sukurta tuo metu, kai laisvės dainius, valdžios nuomone, Lietuvos žmonėms, kuriantiems švytintį, nedėmėtą rytojų, buvo negyjanti piktžaizdė...

Nepastebimai bėgo laikas, ir kūrėjai žaliakalniečiai, įrašę autografus, pasivaišinę bibliotekininkių patiektais skanėstais,„Aušros“ filialo direktorei Reginai Markevičienei pažadėjo dar ne kartą įsukti į Aušros gatvę ir praverti „Aušros“ duris.

Vladas VAITKEVIČIUS

Kaunas

Ričardo Šaknio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija