Atnaujintas 2004 birželio 18 d.
Nr.46
(1249)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Lietuvių ištikimybės ženklai

Birželio 13 dieną Bostono
apylinkių lietuviai paminėjo
tragiškuosius birželio
įvykius bei parodė ištikimybę
savo lietuviškai šv.Petro
parapijai, protestuodami
prieš arkivyskupo sprendimą
uždaryti jų bažnyčią.

Bostono Šv. Petro bažnyčioje
paminėti tragiški birželio
14-osios įvykiai Lietuvoje

Po šv.Mišių parapijiečiai
pareiškė protestą prieš
arkivyskupo sprendimą
uždaryti lietuvišką bažnyčią

Birželio 13 dieną Bostono apylinkių lietuviai paminėjo tragiškuosius birželio įvykius bei parodė ištikimybę savo lietuviškai šv.Petro parapijai. Susirinko pilna bažnyčia vietos ir naujai atvykusių lietuvių. Galėjome pasidžiaugti ir dideliu būriu vaikų iš lituanistinės mokyklos. Renginiui puošnumo suteikė skautai ir kitų organizacijų nariai, į renginį atėję su vėliavomis, uniformomis ir tautiniais drabužiais.

Po šv. Mišių, kurias aukojo parapijos klebonas kun. S.Zukas ir parapijos senbuvis (šioje parapijoje gimęs ir iš čia išėjęs į kunigystę) prelatas A.Kontautas, žmonės išėjo į šventorių, iškėlę plakatus ir tautines vėliavas. Minia užliejo visą gatvę. Kalbėjusieji per garsiakalbį bažnyčios komiteto, lietuvių bendruomenės, dvasininkijos, naujųjų emigrantų vardu išreiškė gilų susirūpinimą, dėl pražūtingo Bostono lietuvių bendruomenei arkivyskupijos sprendimo. Buvo ypač pažymėta lietuviškos parapijos, kaip svarbios stotelės naujųjų emigrantų gyvenime, reikšmė. Visi akcijoje dalyvavę vaikai, susirinkę ant pagrindinių bažnyčios laiptų, „Tėve mūsų” malda kreipėsi į Aukščiausiąjį, prašydami Jo užtarimo šiuo mums sunkiu išbandymų laikotarpiu. Susikabinę rankomis ir laikydami tautines juostas, žmonės gyva grandine apjuosė bažnyčios pastatą. Taip parodėme savo vienybės ir ištikimybės ženklą savo lietuviškai pietų Bostono parapijai. Po to, galingai skambant bažnyčios varpams, į dangų pakilo šimtas baltų balionų – kaip mūsų Bostono apylinkių lietuvių vilties ženklas, jog mūsų parapija gyvuos ir kitą šimtmetį.

Po akcijos visi susirinko į parapijos salę, kur paminėjome tremties aukas. Kalbėjo Islandijos garbės konsulas, tremtinių dainas dainavo Bostono folklorinis ansamblis ”Sodauto”.

Reportažą iš birželio 13 dienos lietuviškos parapijos renginio to paties vakaro žiniose parodė WB 56 kanalo televizija. Filmuota medžiaga perduota ir Lietuvos Respublikos ambasadai, kuri pažadėjo ją persiųsti Lietuvos informacinėms agentūroms.

Aldona TURAUSKYTĖ

Bostonas, JAV

David Skirkey nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija