Atnaujintas 2004 birželio 23 d.
Nr.47
(1250)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar Lietuva
nėra tapusi geopolitinių
Rusijos eksperimentų poligonu?

Andrius KUBILIUS

Nelaimė, kad V. Uspaskich taps
Ministru Pirmininku, yra išvengiama

Nors Prezidento rinkimai yra labai svarbūs, tačiau, mano įsitikinimu, žymiai svarbiau yra tai, kad, atrodo, šiandien visi keliai klojami Viktorui Uspaskich tapti Ministru Pirmininku. Rinkėjų parama jo partijai per Europarlamento rinkimus yra mitologizuojama ir kuriamas neišvengiamybės įspūdis, kad tik jis gali tapti Premjeru. Dar daugiau - valdančiosios koalicijos lyderiai, lyg ir suvokdami tokios perspektyvos tariamą neišvengiamybę, atrodo, rengiasi trauktis iš politikos.


Politinės akcijos tikslai

„Mažeikių naftos“ korta
kairiųjų politikų žaidimuose

Vytautas Landsbergis

Atėjo laikas įvardyti šios politinės akcijos tikslus. Jų buvo trys:

Pirmasis, tiesioginis, visiems akivaizdus tikslas – tai pakartoti R. Pakso triuką: beatodairiškai meluojant apie „Mažeikių naftą“ laimėti rinkimus. Kiti du tikslai tarpusavy panašūs: dūmų uždanga dėl tikrų nusikaltimų „Mažeikių naftos“ įmonėje – ligi jos dalinio privatizavimo ir dūmų uždanga dėl daugelio tikrų LDDP aferų kitose didžiausiose įmonėse ir bankuose.


Rusijos naguose

Mes sakėme: geriau V.Adamkus, geriausiai V.Adamkus, bet anaiptol ne D.Prunskienė. Išėjo, kad netiesioginiu būdu buvo sudarytos sąlygos į antrąjį turą išeiti D.Prunskienei, o dabar mums labai sunku prieš ją laimėti. Beveik neįmanoma, bet reikia bandyti.

Ar yra Lietuvoje žmonių, kurie nenori Rusijos įsigalėjimo? Jiems net nereikia priminti, nes aiškiai matosi: Prezidentė prorusiška, tikėtinas būsiąs Premjeras rusas, ir Seimas gali būti prorusiškas, tad bus visai aišku, kieno interesus gins Lietuvos valdžia savo valstybėje ir ES. Prorusiška Prezidentė, nes atitinkamai dirbusi Sausio 13-ąją ir šiaip jau visada. Rusijos interesas yra ir atominės elektrinės Lietuvoje išlaikymas.


Dėl siūlymo keisti
Konstituciją ir abėcėlę

Lietuvos Respublikos Prezidentui,
Seimo Pirmininkui ir Ministrui Pirmininkui

Lietuviškos spaudos atgavimo 100-mečio proga prašome atsisakyti siūlymo keisti LR Konstituciją ir abėcėlę, papildant ją lenkų kalbos rašmenimis, nes:

- lietuviškų raidžių diakritiniai ženklai įsivesti čekų kalbos pavyzdžiu specialiai tam, kad skirtųsi nuo lenkų kalbos;

- lietuviškos raidės įsivestos ir apgintos panaikinus Lietuvos valstybę, todėl negali būti naikinamos atkūrus Lietuvos nepriklausomybę;

- pagal LR Konstituciją valstybinė Lietuvos Respublikos kalba yra lietuvių kalba;

- LR Konstitucija priimta visuotiniu referendumu, todėl Seimas, neatsiklausęs tautos negali jos pakeisti;

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija