Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ir atlaidai, ir palydos...

Iš kairės: kun. Kęstutis Balčiūnas
ir diakonas Vaidotas Vitė prieš
prasidedant šv. Mišioms

MEDINGĖNAI. Kukli, bet savo medine architektūra, ypač vidumi, patraukli Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčia prieš kelerius metus atšventė savo šimtmetį. Tiesa, šiandien jai vėl reikia remonto ir po truputį jau kai kas yra daroma.

Nedidelio Medingėnų miestelio tikintieji labai gerai atsiliepia apie šią bažnyčią kadaise aptarnavusius (nuolatinio kunigo čia nėra) kunigus: buvusį plungiškį vikarą kun. Edmundą Atkočiūną, kun. Petrą Linkevičių, dabar išgarsinusį Kaltinėnus. Beje, jis kadaise buvo atlikęs šios bažnyčios remontą: ją visą nudažė, restauravo, sutvarkė šventorių, netgi šios parapijos kapines. Nuoširdžiai medingėniškius aptarnavo ir jau Amžinybėn iškeliavęs buvęs rietaviškis kun. Stanislovas Venckus, kun. Rimvydas Adomavičius, kun. Vytautas Šiaudvytis. Kunigai R.Adomavičius ir V.Šiaudvytis sekmadieniais atvažiuodavo iš Rietavo. Jie daug dirbo su parapijos vaikais, jaunimu, gyvino visą Medingėnų kultūrinį gyvenimą.

Dabar jau kelinti metai Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčią aptarnauja jaunas energingas, mokantis bendrauti su jaunimu kun. Kęstutis Balčiūnas. Vasaromis ar šiaip atostogų metu kunigui Kęstučiui talkino iš Rietavo kilęs Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikas Vaidotas Vitė. Jiedu Medingėnuose yra surengę įspūdingų švenčių – atlaidų. Sakralinės muzikos koncertus padėjo suorganizuoti vietos Medingėnų pagrindinė mokykla, giedojo ir Rietavo „Aušros“ katalikiškos mokyklos moksleiviai.

Birželio 6-ąją Medingėnai šventė savo šimtametės bažnyčios titulinius Švč. Trejybės atlaidus. Tą dieną kartu su atlaidais buvo švenčiama ir Tėvo diena. Medingėnų bažnyčia buvo išdabinta baltais kaspinais, gėlėmis ir vainikais. Tuo pasirūpino jaunas, bet jau patirtį turintis zakristijonas Darius Miliauskas. Savo balsus puikiai susiderino šios bažnyčios choras, vadovaujamas Tomo Kubiliaus. Kun. K.Balčiūnas šį kartą atsivežė nebe klieriką, o jau diakoną ir dargi su magistro laipsniu... V.Vitę. Kun. K.Balčiūnas aukojo šv. Mišias, diakonas V.Vitė pasakė pamokslą apie Švč. Trejybę, jos prasmę ir Tėvo dieną.

Iškilmingoje procesijoje, kurioje pirmą kartą Švč. Sakramentą nešė ką tik į diakonus įšventintas V.Vitė, dalyvavo daug vaikų ir jaunimo, baltai pasipuošusių adoruotojų. Giedojo bažnyčios choras, vadovaujamas T.Kubiliaus.

Pasibaigus atlaidams, niekas nesiskubino namo. Visi dar norėjo nors kiek pabendrauti su kunigu Kęstučiu ir su diakonu Vaidotu. Netrūko sveikinimų, šiltų žodžių ir pačių gražiausių gėlių iš Medingėnų parapijos darželių.

Malonu, kad kunigo K.Balčiūno dėka Medingėnų parapija dar gyvuoja, nors ir neturi nuolatinio kunigo.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija