Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kviečiame į 48-ąjį tarptautinį eucharistinį kongresą

Spalio 10–17 dienomis Gvadalacharos mieste Meksikoje vyks 48-asis tarptautinis eucharistinis kongresas. Jo šūkis: „Eucharistija – naujojo tūkstantmečio šviesa ir gyvybė“. Pasirengimui ir pačiam kongresui gaires duoda praėjusiais metais išleista popiežiaus Jono Pauliaus II enciklika apie Eucharistijos santykį su Bažnyčia.

Eucharistinio kongreso metu bus organizuojami įvairūs renginiai, kuriuos galima suskirstyti į keturias grupes: 1) apmąstymas ir studijos; 2) Eucharistijos šventimas; 3) adoracija; 4) kultūriniai renginiai. Bažnyčios visuotinumą atspindės Kongrese vartojamos įvairios kalbos. Be ispanų, kuria kalbės dauguma dalyvių, bus vertimai į anglų, prancūzų, portugalų, italų, vokiečių ir korėjiečių kalbas.

Visą savaitę užtruksiančio Eucharistinio kongreso pagrindinės temos yra: „Trokštame matyti Tavo veidą, Viešpatie“, „Eucharistija – mūsų piligriminės kelionės palydovas“, „Eucharistija – Komunijos ir misijos slėpinys“, „Eucharistija – Bažnyčios gyvenimo centras“, „Eucharistija reikalauja ir moko dalytis“, „Eucharistija – evangelizacijos šaltinis“, „Eucharistija – naujojo tūkstantmečio šviesa ir gyvybė“.

Į Kongresą kviečiami visi Dievo tautos nariai: vyskupai, kunigai, vienuoliai ir vienuolės, pasauliečiai. Norintieji dalyvauti kongrese turi iš anksto užsiregistruoti pas savo šalies ar vyskupijos delegatą. Paskutinė registracijos data – liepos 31-oji (užsiregistravimo Lietuvoje paskutinė data – liepos 24-oji).

Kongreso dalyviai bus nemokamai apgyvendinti ir maitinami Gvadalacharos šeimose ar vienuolynuose. Norintys gali apsigyventi viešbučiuose, tačiau už juos turės patys susimokėti. Kongreso dalyvio mokestis – 50 JAV dolerių.

Tradiciškai prieš Tarptautinį eucharistinį kongresą organizuojamas teologinis-sielovadinis simpoziumas. Jis vyks spalio 6–8 dienomis. Šio simpoziumo centrinė tema – Eucharistijos santykis su Bažnyčia pagal naująją Jono Pauliaus II encikliką. Šis santykis bus nagrinėjamas skirtingais požiūriais: bibliniu, teologiniu, sielovadiniu, katechetiniu, dvasiniu, liturginiu, socialiniu ir ekumeniniu. Jei į Kongresą kviečiami visi tikintieji, tai šis simpoziumas skiriamas tik teologinį išsilavinimą turintiems Bažnyčios nariams. Simpoziumo (kartu ir Kongreso) dalyvio mokestis – 200 JAV dolerių.

Skrydis į Meksiką ir atgal iš Lietuvos kainuotų apie tris tūkstančius litų.

Pabrėždamas Eucharistijos reikšmę, birželio 10 dieną Šventasis Tėvas pranešė apie skelbiamus Eucharistijos metus. Jie prasidės Tarptautiniu eucharistiniu kongresu, o baigsis 2005 m. spalio 2–29 dienomis Vatikane vyksiančia Vyskupų Sinodo asamblėja, kurios tema: „Eucharistija – Bažnyčios gyvenimo ir misijos šaltinis ir viršūnė“.

Norintys dalyvauti Tarptautiniame eucharistiniame kongrese Lietuvos tikintieji iki liepos 24 dienos turi kreiptis į kun. Lionginą Virbalą, SJ:

Didžioji g. 34

LT-01128 Vilnius

Telefonas: (8–5)2121715,

faksas: (8–5)2121876

El. paštas: lvirbalas@hotmail.com

Daugiau informacijos įvairiomis kalbiomis galima rasti internete adresu: www.congresoeucaristico.org

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija