Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Popiežius skelbia
Eucharistijos metus

Mindaugas BUIKA

Popiežius Jonas paulius II
pabrėžia Eucharistijos
ir misijos ryšį

Įsikūnijusio Žodžio realus buvimas ir misija

Kaip ir buvo galima tikėtis, popiežius Jonas Paulius II, ypatingą dėmesį skirdamas eucharistiniam pamaldumui stiprinti, pranešė apie Švenčiausiajam Sakramentui skirtų metų paskelbimą Visuotinėje Bažnyčioje. Eucharistijos metų šventimas turėtų sustiprinti dvasinį gyvenimą katalikų bendruomenėje ir iš naujo priminti aktualiuosius jos misijos uždavinius trečiajame krikščionybės tūkstantmetyje.


Kviečiame į 48-ąjį tarptautinį eucharistinį kongresą

Spalio 10–17 dienomis Gvadalacharos mieste Meksikoje vyks 48-asis tarptautinis eucharistinis kongresas. Jo šūkis: „Eucharistija – naujojo tūkstantmečio šviesa ir gyvybė“. Pasirengimui ir pačiam kongresui gaires duoda praėjusiais metais išleista popiežiaus Jono Pauliaus II enciklika apie Eucharistijos santykį su Bažnyčia.

Eucharistinio kongreso metu bus organizuojami įvairūs renginiai, kuriuos galima suskirstyti į keturias grupes: 1) apmąstymas ir studijos; 2) Eucharistijos šventimas; 3) adoracija; 4) kultūriniai renginiai. Bažnyčios visuotinumą atspindės Kongrese vartojamos įvairios kalbos. Be ispanų, kuria kalbės dauguma dalyvių, bus vertimai į anglų, prancūzų, portugalų, italų, vokiečių ir korėjiečių kalbas.


Mielas jaunime,

kviečiame į įspūdingą jubiliejų renginį –
XV tarptautinį jaunų maldininkų susitikimą
Medjugorjėje, kuris vyks liepos 30 –
rugpjūčio 8 dienomis

Kelionės metu aplankysime Budapeštą, nuostabius krioklius Hercegovinos kalnuose, trumpai pailsėsime prie Adrijos jūros.

Medjugorjėje jungsimės į bendrą džiaugsmingą maldą su jaunimu iš viso pasaulio, lankysimės narkomanų bendruomenėje, susitiksime su regėjusiaisiais Švč. Dievo Motiną, kopsime į Apsireiškimo ir Križevaco kalnus, dalyvausime, džiaugsmingai šlovindami Dievą, jaunimui parengtoje programoje. Neužmirštamą visam gyvenimui įspūdį palieka šv.Mišių šventimas Križevaco kalno viršūnėje, po stebuklinguoju kryžiumi, tekant saulei.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija