Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

ES Konstitucijoje
ignoruojama krikščionybė

Popiežius Jonas Paulius II
pareiškė, kad Europos
krikščioniškųjų šaknų pamiršti
negalima, nusivylęs tuo,
kad Europos Sąjunga savo
naujojoje Konstitucijoje
nepaminėjo krikščionybės

Vatikanas šeštadienį pareiškė nepasitenkinimą, kad Europos Sąjunga (ES) nesugebėjo savo Konstitucijoje paminėti krikščioniškųjų šaknų.

„Šventasis Sostas negali neišreikšti nepasitenkinimo dėl kai kurių vyriausybių priešinimosi atviram Europos krikščioniškųjų šaknų pripažinimui”, - sakė Vatikano atstovas spaudai Žoakinas Navaras Valsas kitą dieną po priimto susitarimo dėl istorinės ES Konstitucijos. „Tokiu būdu ignoruojami istoriniai faktai ir krikščioniškasis Europos gyventojų identitetas”, - sakė jis.

Lenkija, Italija, Lietuva ir kitos Romos katalikų šalys buvo už Europos krikščioniškojo paveldo paminėjimą Konstitucijoje, bet joms nepavyko įveikti opoziciją pasirinkusios Prancūzijos ir jos sąjungininkių.

Ž. Navaras Valsas taip pat sakė, kad Vatikanas džiaugiasi, jog pagaliau susitarta dėl Konstitucijos, ir pareiškė „nuoširdų dėkingumą” toms vyriausybėms, kurios reikalavo Europos krikščioniškųjų šaknų pripažinimo.

Birželio 20-ąją, sekmadienį, kreipdamasis į piligrimus, susirinkusius Šv. Petro aikštėje Vatikane, popiežius Jonas Paulius II pareiškė, kad Europos krikščioniškųjų šaknų pamiršti negalima ir jis esąs nusivylęs tuo, kad Europos Sąjunga (ES) savo naujojoje Konstitucijoje nepaminėjo krikščionybės.

Reuters-ELTA

EPA-ELTA nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija