Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šeimos nori susitikti

Visus sužavėjo Linos
Kazakevičienės ir jos dukros
Simonos skambinimas

Apie šeimą - namų Bažnyčią
mintimis pasidalijo vyskupijos
kurijos notaras
kun. dr. Arūnas Poniškaitis

Dekanui prelatui Vytautui
Gustaičiui rūpėjo,
kad žmonės pasisotintų
ir žemiškomis gėrybėmis

Gegužės paskutinįjį sekmadienį Vilkaviškyje surengta dekanato šeimų šventė „Kaip gerai, kad mes esame...“. Atvyko po keletą skirtingų kartų šeimų iš beveik visų parapijų. Buvo daug jaunų porų su mažais vaikais, dalyvavo poros sužadėtinių, artimiausiu metu besirengiančių santuokai. Po šv. Mišių į parapijos salę besirenkančius žmones sutiko rami muzika, o į akis pirmiausia krito per visą sceną išskleistas užrašas „Aš myliu savo šeimą“. Dekanato šeimos centras, rajono laikraščio „Santaka“ redakcija ir Švietimo skyrius rajono mokyklose buvo paskelbę šia tema rašinių ir piešinių konkursą. Konkursui pateikti darbeliai buvo iškabinti parapijos salės fojė.

Susirinkusiuosius pasveikino Vilkaviškio dekanas prelatas Vytautas Gustaitis. Tai pirmasis bandymas gražiausią pavasario mėnesį, tarp Motinos ir Tėvo dienų, vidury mėnesio minint Tarptautinę šeimos šventę, sukviesti krikščioniškas šeimas pabūti drauge, pasidžiaugti ir pasidalyti savo jausmais. Tai reikalinga, kad dvasines vertybes tikėjimu palaikančios šeimos pasijaustų tvirtesnės ir nevienišos. Šiandien, kai valstybėje šeimos institucija nepakankamai įvertinama ir paremiama, kai norma laikoma gyvenimas nesusituokus, vadinamoji partnerystė, pamirštama sutuoktinių atsakomybė ir įsipareigojimas vienas antram, būtina patikima amžinųjų vertybių atrama. Šias ir kitas mintis apie motinos vaidmenį praplėtė viešnia, Lietuvos šeimos centro lektorė, socialinių mokslų magistrė Nijolė Liobikienė. Renginyje dalyvavo Lietuvos šeimos centro direktorė Vijoleta Valantiejutė.

Kunigas Arūnas Poniškaitis pasidalijo mintimis apie tai, kaip derėtų kiekvienam krikščioniui Dievo duotas dovanas pažadinti per maldą, Atgailos sakramentą, palaikyti atvirumą Dievui. Tai tik pasitarnautų saugant ištikimybę, puoselėjant atsakomybę savo pasirinktam keliui - gyvenimui šeimoje.

Šventės dalyvius grakščiais šokiais pamalonino „Aušros“ vidurinės mokyklos mergaitės (vadovė Birutė Žadvytienė). Savo koncertinius numerius parodė kelių šeimų nariai. Jie, kartu dainuodami ar grodami, tarsi demonstravo darnų bendravimą ir supratimą. Skambėjo Vaikų muzikos mokyklos mokytojų Reginos ir Simo Gavelių dainos. Lina Kazakevičienė ir jos dukra Simona pianinu paskambino trijų dalių A.Diabelio „Sonatiną“. Programą vedusi Vilkaviškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Vilma Anelauskienė skambino gitara ir dainavo kartu su dukrele Kornelija. Mokytojas Kęstutis Dambrava, pasidalijęs mintimis apie sudėtingą Sibiro tremtinių Dambravų ir vyriausio brolio ambasadoriaus diplomato Vytauto likimą, sudainavo už širdies griebiančią dainą apie Lietuvą ( žodžiai J. Marcinkevičiaus). Į šokio sūkurį šeimas kvietė Stasys Juškauskas, o mušamaisiais jam talkino trimetis sūnus Joris.

Dideli ir maži vaišinosi susineštomis gėrybėmis. Žmonės sakė, jog džiaugiasi tokiu susiėjimu ir norėtų dažniau susiburti.

Birutė NENĖNIENĖ

Vilkaviškis

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija