Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pristatyta Adelės Dirsytės asmenybė

Jaunosios ateitininkės meninėje
programoje pristato Adelę Dirsytę

Kad su Adelės Dirsytės gyvenimu ir kankinyste susipažintų didesnė visuomenės dalis, Telšių vyskupo V.Borisevičiaus bei Juozapo Prunskio kuopų ateitininkai parengė meninę programą, su kuria birželio 11 dieną apsilankė Palangoje, o 18 dieną - Gargžduose.

Taip sutapo, kad Palangoje programos pristatymas vyko beveik Gedulo ir vilties dienos išvakarėse, todėl Palangos S.Vainiūno muzikos mokyklos salėje dalyvavo nemažas būrelis buvusių tremtinių ir politinių kalinių. Atsirado ne vienas iš salėje buvusiųjų, kentusių panašius išbandymus kaip ir A. Dirsytė. Po spektaklio Palangos ateitininkai taip pat parodė šiai progai skirtą meninę programą. Nustebinti gausių aplodismentų ir žiūrovų nuoširdumo, su vėliavomis  patraukė į šv.Mišias. Palanga tą dieną knibždėte knibždėjo svečių, nes vyko sezono atidarymas. Pamaloninti šilto palangiškių priėmimo, pasisveikinę su putojančia jūra, telšiškiai grįžo dėkingi Palangos kuopos globėjai Emilijai bei klebonui kun. A.Genučiui.

Birželio 18 dieną su ta pačia programa Telšių ateitininkai vyko į Gargždus. Pats klebonas kan.Jonas Paulauskas pakvietė juos apsilankyti Gargžduose, pažadėjęs apmokėti visas kelionės išlaidas. Programa, skirta A.Dirsytei, buvo rodoma pačioje Gargždų bažnyčioje iš karto po vakarinių šv.Mišių. Gausus 150 vaikų, kurie rengiasi Sutvirtinimo sakramentui, būrys bei kiti šv.Mišių dalyviai stebėjo programą, dauguma pirmą kartą išgirdo A.Dirsytės vardą. Ne vieno žiūrovo akyse buvo matyti ašaros. Artistai patikėjo, kad ši viešnagė buvo ne tik kitiems, bet ir jiems patiems reikalinga.

Svečius ypač sužavėjo klebono kan. J.Paulausko nuoširdumas ir kuopos globėjos K.Sipienės sutikimas. Klebonas ne tik apmokėjo visas kelionės išlaidas, bet ir pavaišino visus gardžiais pietumis, apdovanojo jo 25 metų kunigystės jubiliejui išleistą knygą. Viešnagės metu svečiai dar aplankė Rimos J., šaunios ateitininkės, prieš porą metų tragiškai žuvusios autoavarijoje, kapą.

Telšių ateitininkai vien savo silpnomis jėgomis šių kelionių nebūtų surengę. Jie be galo dėkingi už pakvietimus ir šiltą priėmimą Gargždų bei Palangos klebonams, vietinėms ateitininkų kuopoms.

Jurgita RAUDYTĖS,

 Telšių Vincento Borisevičiaus kuopos globėja

Palanga - Gargždai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija