Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Neliko be paramos

Jau ne vienerius metus Jonavos rajono Upninkų gyvenvietėje gyvena Inos Rolskienės šeima. Ši moteris pagimdė ir užaugino septynis vaikus. Trys iš jų jau gyvena savarankiškai, o keturi dar glaudžiasi prie motinos. Jauniausiam jų – tik pusantrų metų.

I. Rolskienė elektrą naudojo ne tik apšvietimui, bet ir kambariams šildyti, todėl moteris, kurios pajamas sudaro tik vaikų pašalpos, elektros tinklams už elektros energiją liko skolinga nemažą pinigų sumą. Atėjo diena, kada už skolas jau ketinta šeimą iškeldinti iš buto.

Tačiau atsirado žmonių, kurie nutarė padėti I.Rolskienės šeimai grąžinti skolas už elektros energiją. Viena pirmųjų į moters bėdą atsiliepė vietos socialinė darbuotoja Janina Vašurenkina ir Upninkų parapijos „Caritas“ organizacijos vadovė Vida Jarikonienė. Jos ne tik pačios pradėjo rinkti pinigus minėtoms I.Rolskienės skoloms padengti, bet prašė ir kitų tai padaryti. I.Rolskienę parėmė ir dvasininkai. Nemažą pinigų sumą moteriai paaukojo Jonavos dekanato žmonės, Upninkų parapijos klebonas kun. Bronislovas Gimžauskas. Šeimos bėdai neliko abejinga Kauno arkivyskupija, ypač arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Šiandien I.Rolskienės šeima džiaugiasi, kad jų bute vėl bus šviesu ir šilta. Gerų žmonių buvo suaukota bemaž tūkstantis litų.

Alfonsas ZUBRECKAS

Upninkai,

Jonavos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija