Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dėl visuotinio kongreso
„Kaip veiksime
prieš žalingus įpročius?“

Vyskupo M.Valančiaus blaivystės sąjūdžio
kreipimasis į Lietuvos organizacijas, institucijas

Veikdami sutelktomis valstybės ir visuomenės jėgomis įėjome į NATO, tapome Europos Sąjungos nariais. Tad dabar dėl geresnės mūsų ateities reikia ieškoti būdų, kaip veiksime prieš žalingus įpročius, kenkiančius mūsų sveikatai, moralei, orumui, ypač kūrybingumui ir pilietiškumui.

Rūkymas, girtavimas, svaiginimasis kitais stipriaisiais narkotikais labai grėsmingai veikia mūsų jaunąją kaitą, nuo kurios priklauso Lietuvos ateitis. Ardoma sveikata, plinta nusikaltimai, žlugdoma ekonomika, marinamos didžiosios žmogiškosios vertybės, dvasingumas, alinamas genofondas, kyla grėsmė tautos gyvybingumui, net valstybingumui. Nei NATO, nei ES mūsų neišgelbės iš klastingiausių tautos naikinimosi žabangų.

Atsakomybę už šios problemos išsprendimą užkrauti vien mokyklai, Bažnyčiai ar visuomeninėms organizacijoms būtų ne visai teisinga. Problema yra visuotinė - valstybinė. Todėl ir jos sprendimo galime tikėtis tik veikiant bendromis valstybės ir visuomenės galiomis.

Mes, visuomeninių organizacijų, švietimo ir Bažnyčios atstovai, kviečiame visas šalies organizacijas, institucijas rengtis visuotiniam blaivystės kongresui „KAIP VEIKSIME PRIEŠ ŽALINGUS ĮPROČIUS?“. Jį numatoma sušaukti 2004 metų rugsėjo-spalio mėnesį (tiksli data bus paskelbta vėliau) Vilniuje.

Prašytume atsiliepti, pristatyti jūsų organizacijos įgaliotinius, galinčius dalyvauti kongreso organizaciniame komitete, o vėliau suburti jūsų organizacijos dalyvių atstovybę.

Svarbiausias organizacinio komiteto uždavinys - parengti atnaujintų prevencinės veiklos būdų bei formų programą, kurios tikslas - skatinti visuomenę tapti žinių visuomene, gebančia auklėti ir ugdyti savo vaikus ir vaikaičius, kad jie įstengtų apsisaugoti nuo narkotikų vartojimo, kad jie norėtų sveikai gyventi ir su meile padėti kitiems dirbti Tėvynės labui.

Apie jūsų dalyvavimą šiame kongrese ir numatomus atstovus prašome pranešti adresu: Direktoriui Jonui Kvederaičiui, M. Daukšos vidurinė mokykla, Antakalnio g. 120, 2020 Vilnius. Telefonas ir faksas: (8 5) 2342084, el. paštas: mdauksa@centras.lt

Telefonas pasiteirauti: (8 5) 275 73 59. Kongreso iniciatoriai:

Nijolė Butkuvienė,
mokytoja, Vilniaus m. valančiukų
vyriausioji vadė,

Alfonsas Čekauskas,
Nacionalinės žalingų įpročių
prevencijos tarybos pirmininkas,

Algimantas Keina,
kunigas,

Rytas Kupčinskas,
Lietuvos Sąjūdžio tarybos pirmininkas,

Ona Kuorienė,
Lietuvos moterų lygos atstovė,

Jonas Kvederaitis,
Vysk. M. Valančiaus blaivystės
sąjūdžio valdybos pirmininkas,

Alfonsas Svarinskas,
monsinjoras,

Petras Šakalinis,
Vilniaus Sąjūdžio tarybos pirmininkas,

Ignacas Uždavinys,
Lietuvos krikščioniškosios
demokratijos partijos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija