Atnaujintas 2004 liepos 8 d.
Nr.51
(1254)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Neaiškių spalvų vaivorykštės

Petras KATINAS

Netgi pats Premjeras ir valdančiosios partijos nepakeičiamas lyderis, atėjęs valdyti amžinai, ir tas ne juokais susirūpino agresyvių ir su niekuo, netgi sveiku protu nesiskaitančių populistų veržimuisi valdžion. Beje, tai, kad Premjeras ir valdančiosios partijos vadas vadinamas nepakeičiamu, nieko nuostabaus. Jeigu jau pats Česlovas Juršėnas tapo Prezidento rinkimų autsaideriu, tai ką kalbėti apie kitus. Ką ten Premjeras! Kai kurių partijų vadai muša pavojaus būgnais, jog po būsimųjų Seimo rinkimų į valdžią ateis „vyresnysis brolis“, atklydęs iš Archangelsko gubernijos, ir po 1111 dienų visą Lietuvą paversiąs Eldoradu. Mokės tūkstantines pensijas, atlyginimus, nieko dirbti nereikės, iš Kaliningrado atgabens pigios degtinės ir cigarečių. Netgi tie, kurie nieko daugiau nemoka, tiktai „mušti dinderį“ nuo ryto iki vakaro, bus visko pertekę. Kurgi dar rasi geresnį stebukladarį? Toli gražu ne visose pasakose tokių būna. Netgi jo tėvynainiai, ištisus penkiasdešimt metų šokdinę pirmuosius „litovcų“ partinius sekretorius, tokių gėrybių nežadėjo.


Pirmasis Lietuvos valstybės krikštas

Artėja Lietuvos tūkstantmečio jubiliejus. Tai reiškia, kad prieš tūkstantį metų, 1009-aisiais, civiliniuose analuose (metraščiuose) buvo paminėtas Lietuvos vardas. Bet ar tai reiškia, kad anksčiau tokios tautos, tokios genties nebuvo? Lietuvių gentys gyveno šiose žemėse ir daugiau nei prieš tūkstantį metų, tik tai nebuvo užfiksuota rašytiniuose Europos šaltiniuose, nes ir ta rašytinė „literatūra“ Europoje tada dar turėjo neilgą istoriją.


Naujasis kariuomenės vadas

Lietuvos kariuomenės vadų
keitimosi ceremonija: Jonas
Kronkaitis (kairėje)
ir Valdas Tutkus
Valdo Kopūsto (ELTA)
nuotrauka

Per iškilmingą Lietuvos kariuomenės vadų keitimosi ceremoniją kariuomenės vado kadenciją baigęs generolas majoras Jonas Kronkaitis atsisveikino su kariais ir perdavė vado regalijas laikinajam prezidentui Artūrui Paulauskui. Naujuoju Lietuvos kariuomenės vadu laikinojo Prezidento dekretu buvo paskirtas bei prisiekė ištikimybę Lietuvos valstybei ir kariuomenei brigados generolas Valdas Tutkus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija