Atnaujintas 2004 liepos 9 d.
Nr.52
(1255)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pirmosios šv. Mišios

Kun. Mindaugas Martinaitis

Tautodailininko Kazimiero
Martinaičio koplytstulpis
prie Parapijos namų

Garliava. Birželio 29 dieną Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila Vilkaviškio Katedroje, be kitų, Kunigystės sakramentą suteikė ir iš Garliavos kilusiam Mindaugui Martinaičiui. Primicijų Eucharistiją jaunasis kunigas aukojo pirmąjį liepos mėnesio sekmadienį tėviškės parapijoje – Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje. Pasipuošusi ir pilnutėlė žmonių tą dieną buvo bažnyčia, išauginusi kunigą.

„Malonu matyti tiek daug šviesių ir gera linkinčių veidų“, – kreipėsi kun. M.Martinaitis į kraštiečius ir svečius, įdėmiai klausančius kiekvieno jaunojo kunigo žodžio. Po šv. Mišių kunigas primicijantas teikė palaiminimą savo tėveliams, sesutėms, kitiems artimiesiems, šv. Mišiose dalyvavusiems kunigams ir klierikams, draugams, buvusiems bendramoksliams ir visiems pageidavusiesiems.

Gražiausių vidurvasario gėlių žiedai ir nuoširdžiausi sveikinimo žodžiai bei linkėjimai buvo skirti jaunajam kunigui. Akademinio jaunimo sielovados centro kapelionas ir Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčios rektorius kun. Stasys Kazėnas, SJ, sveikino jaunąjį kunigą Mindaugą, linkėjo stiprybės, sėkmės jo pasirinktame kelyje ir kunigo pašaukime, einant paskui Kristų, paskyrus gyvenimą ir dirbant Dievo garbei bei žmonių gerovei.

Garliavos klebonas kun. Kęstutis Vosylius patikėjo kunigui primicijantui pareigą, kurią paprastai atlieka klebonas. Jaunasis kunigas pašventino koplytstulpį, kurį sukūrė, parapijai padovanojo ir prie išvakarėse atvertų Parapijos namų pastatė jo tėtis Kazimieras Martinaitis.

„Ateina jautrus ir geras kunigas, su gėrio šaknimis iš šeimos. Tokių kunigų ir reikia Lietuvai, – kalbėjo garliaviečiai. – Tegul jam sekasi“.

Kun. M.Martinaitis paskirtas dirbti į Alytų, Šv. Kazimiero bažnyčią.

Džiuljeta Kulvetienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija