Atnaujintas 2004 liepos 23 d.
Nr.56
(1259)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Įdomus ir naudingas seminaras

Telšių vyskupijos Katechetikos
centro vadovas kun. eduk. lic.
Rimantas Gudlinkis skaito
paskaitą Šilalės dekanato
tikybos mokytojams

Prieš išeidami vasaros atostogų, Šilalės dekanato tikybos mokytojai buvo susirinkę į paskutinį šiais mokslo metais metodinį seminarą. Jis išties buvo įdomus ir naudingas, nes į šį metodinį seminarą atvyko Telšių vyskupijos Katechetikos centro vadovas kun. eduk.lic. Rimantas Gudlinkis, kuris, atsivežęs specialią techninę vaizdo demonstravimo aparatūrą, gana vaizdžiai ir įdomiai skaitė paskaitą apie jaunimo religingumą. Savo išsamioje ir turiningoje paskaitoje jis nagrinėjo Bažnyčios ir šių dienų jaunimo religines problemas. Ypač plačiai buvo kalbama apie šių dienų jaunimo religinę padėtį ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, t.y. apie dalies mūsų jaunimo nesveiką mąstymą, vis labiau didėjantį materialinį vartotojiškumą, atitolimą nuo mūsų praeities kultūros ir istorijos, o ypač nuo katalikiškojo tikėjimo ištakų, kai viskas yra suvedama į trumpą pasaulietišką vienadienį „malonumą“: svarbu, kad tik šiandien esu „laimingas“, o visiškai nebesusimąstoma apie amžinąją laimę.

Katechetikos centro vadovas kun. R.Gudlinkis kvietė tikybos mokytojus aktyviau pratinti vaikus mažuose ir kukliuose dalykuose įžvelgti didžiąsias žmogiškąsias dvasines vertybes, skatinti jaunimą piligrimystei, suaktyvinti jaunimo religinę praktiką ir t.t. Taip pat jis atkreipė dėmesį ir į dabartinius tikybos mokytojams skiriamus reikalavimus, t.y. pačių mokytojų religinį dvasingumą, pastovų bažnyčios lankymą, rodant pavyzdį mokiniams ir jų tėvams, o ypač nuolatinį paties tikybos mokytojo religinį-teologinį bei pedagoginį-psichologinį ugdymą, dvasinę savišvietą.

Šiame seminare buvo apžvelgti ir dekanato tikybos mokytojų nuveikti darbai 2003-2004 mokslo metais, pateikta išsami informacija apie įvairių dokumentų tvarkymą ateinančiais mokslo metais. Buvo perrinktas ir naujas metodinio ratelio vadovas. Vietoj mokytojos Salomėjos Trakšelienės dekanato tikybos mokytojų metodinio ratelio vadove išrinkta Pajūralio pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja Adelė Brazauskienė. Ir nors mokytoja S.Trakšelienė puikiai ir atsakingai vadovavo dekanato tikybos mokytojų metodinei veiklai, tačiau patys tikybos mokytojai nutarė, kad pravartu ir kitiems pabandyti savo jėgas vadovaujant dekanato tikybos mokytojų metodiniam rateliui.

Šio seminaro darbe taip pat dalyvavo bei išsakė savo mintis ir Šilalės dekanato dekanas kan. Petras Merliūnas.

Žilvinas PRANAITIS

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija