Atnaujintas 2004 liepos 23 d.
Nr.56
(1259)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Alfa“ kursai Panevėžio vyskupijoje

Veiklius parapijų tikinčiuosius, uolius katalikus pradžiugino Panevėžio vyskupijos Katechetikos centro Berčiūnuose liepos 1-4 dienomis organizuoti „Alfa“ kursai suaugusiesiems. Užsiėmimuose dalyvavo 20 dalyvių iš Utenos, Anykščių, Biržų, Panevėžio, Pasvalio ir Krekenavos dekanatų, kurių dauguma – tikybos mokytojai, įvairių katalikiškų bendruomenių nariai, aktyvūs parapijų pagalbininkai sielovados darbuose, puikūs evangelizuotojai ir apaštalai, nešantys tikėjimą savo gyvenimu kasdienybėje. Šio naujo mokymo iniciatorės – Panevėžio katechetikos centro vadovė Zita Tručionienė ir to paties centro suaugusiųjų švietimo metodininkė Kristina Rankelytė. Užsiėmimuose talkino ir diskusijų grupelėse savo asmeniniais išgyvenimais dalijosi kun. Albertas Kasperavičius iš Panevėžio, kun. Kęstutis Palepšys iš Rokiškio ir kun. Algis Neverauskas bei kun. Žydrūnas Jurkus iš Pasvalio. Kiekvieną dieną prieš mokymus ir po jų stovyklos nariai susitelkdavo maldai ir šlovinimui. Kartu su stovyklautojais meldėsi klierikas Justas Jasėnas, gitaros stygas virpino ir šlovinti padėjo Elona Stasiūnaitė.

Naujasis „Alfa“ mokymas yra gimęs Anglikonų Bažnyčioje ir ten puikiai prigijęs kaip naujas evangelizacijos metodas, tarnaujantis tiek tikintiesiems, norintiems pagilinti tikėjimą ir asmeninį santykį su Viešpačiu, tiek ir netikintiems ar atšalusiems Kristaus vaikams pasaulyje.

Mokymams vadovauja vienas anglikonų bažnyčios kunigas, o pati programa yra pritaikyta mūsų tikintiesiems. Į Berčiūnus susirinkę stovyklautojai mokymus įvairiomis temomis stebėjo per televiziją, o vėliau, pasiskirstę į grupeles, visa tai aptardavo, analizuodavo iškilusius klausimus. Nagrinėtos įvairios temos: Kas yra Jėzus? Kodėl Jėzus mirė? Kaip neabejoti savo tikėjimu? Kodėl ir kaip turėčiau skaityti Bibliją? Kaip Dievas mus veda? Kaip tolesnį savo gyvenimą nugyventi visavertiškai? Liepos 3-iąją kursų dalyvius aplankė kaunietė Lina Mintvidaitė su „Alfa“ programos savanoriais iš Kauno katalikų evangelizacijos centro. Jie kartu klausėsi mokymų apie Šventąją Dvasią, o grupelėse diskutavo apie tai, kas yra Šventoji Dvasia ir kaip žmogus gali būti pripildytas jos ir atnaujinti savo gyvenimą.

Visi mokymai tęsiasi penkiolika savaičių (vienas mokymas – savaitgaliui). Į paskutinįjį susitikimą kurso dalyviai gali pasikviesti savo draugus, šeimos narius. Taip susidaro antroji grupė, kuri taip pat lanko užsiėmimus. O tie, kurie baigia mokymus, gali įsitraukti į „Alfa“ programos tolesnį klestėjimą. Svarbiausias viso kurso tikslas – santykis su Jėzumi Kristumi. Stovyklos metu ir stengtasi sukurti mažą jaukią bendruomenę, kalbėti apie tikėjimą, melstis ir ieškoti Dievo ženklų pasaulyje bei asmeniniame kelyje. Stovyklos dalyviams buvo svarbu analizuoti Šventąjį Raštą, stebėti, kaip Dievo žodis veikia kiekvieno iš mūsų gyvenime. Panevėžio katechetikos centro vadovė Z.Tručionienė džiaugėsi, kad į kvietimą dalyvauti atsiliepė palyginti nemažai žmonių. Viliamasi, kad ši programa, kurioje gali dalyvauti ir jaunimas, padės atgaivinti parapiją, evangelizuoti suaugusiuosius, atnaujinti ir pagilinti tikėjimą, kurti gyvą bendruomenę Bažnyčioje. Anot Z.Tručionienės, gyvas dalijimasis tikėjimu ir asmeninis tikinčiojo liudijimas turėtų paskatinti Bažnyčios augimą. Taip pat „Alfa“ kursų dalyviai galės dalyvauti ir kitose katalikiškose programose, skirtose parapijų gyvenimui atnaujinti.

Justas JASĖNAS

Berčiūnai, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija