Atnaujintas 2004 liepos 30 d.
Nr.57
(1260)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Žemės deklaravimo pamokos

Benjaminas ŽULYS

Šienapjūtė

Reikėjo ne vieną raginti

Pagal numatytą tvarką nuo šių metų gruodžio 1-osios iki kitų metų balandžio pradžios šalies kaimo žmonėms bus išmokėtos tiesioginės išmokos už pasėlių plotus ir žemės ūkio naudmenas. Ūkininkai su nekantrumu laukia to meto, nes dažnam pinigų stinga.

Tik tie pinigai pasiekiami ne taip lengvai ir paprastai. Reikėjo įveikti nemažai reikalavimų, kad viskas stotųsi į savo vietą ir neštų žmonėms naudą. Vienas svarbiausių - pasėlių deklaravimas. Tai ganėtinai sudėtingas su daugybe niuansų darbas. Paraiškos turėjo būti pateiktos iki liepos 1-osios. Jei kas nesuskubo, tas terminas buvo pratęstas iki liepos 26-osios, bet šiuo atveju už kiekvieną pratęstą darbo dieną iš ūkininko bus atskaičiuota po vieną procentą paramos vertės.


Žemdirbiai patys save nuskriaudė

Bronius VERTELKA

Rozalimo seniūnijos
žemėtvarkininkas Kęstutis
Kazlauskas deklaravimo
reikalus aptaria su Medikonių
kaimo trylikos hektarų ūkio
savininke Migla Bruniene

Dar baigiantis pavasariui, Klovainių seniūniją užgriuvo lankytojai, pasirodydavę ankstų rytą. Norėdamas patekti į savo darbo vietą seniūnijos pastato antrajame aukšte, žemėtvarkininkas Rimantas Mockaitis vos ne alkūnėmis turėdavo skintis sau kelią. Sužinoję, jog žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas pratęsiamas iki liepos antros pusės, iki tol taip skubėjusius Klovainių seniūnijos žmones nuo žemėtvarkos specialisto durų nupūtė kaip uraganas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija