Atnaujintas 2004 rugpjūčio 6 d.
Nr.58
(1261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar statysime sąvartyną šalia Kernavės?

Į susitikimą su prezidentu
Valdu Adamkumi susirinko
Kazokiškių kaimo bendruomenė

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad reikia iš naujo apsvarstyti planus netoli Kernavės kultūrinio rezervato muziejaus, kuris neseniai buvo įtrauktas į UNESCO istorinio paveldo sąrašą, statyti Kazokiškių sąvartyną. Taip jis pareiškė susitikęs su Kernavės kultūrinio rezervato muziejaus darbuotojais, UNESCO atstovais Lietuvoje ir Kazokiškių gyventojais bei apžiūrėjęs vietą, kur planuojama statyti sąvartyną. „Tai ne uždaro kiemo, o pasaulinio masto reikalas - turėdami tokį turtą Lietuvoje - Kernavės piliakalnių rezervatą, norime jį sunaikinti savo rankomis”, - pabrėžė Prezidentas.


Bažnyčios atstatymo darbams -
„Sampo“ banko paskola

Kauno Paminklinė Prisikėlimo bažnyčia
Aliaus Koroliovo (ELTA) nuotrauka

Kauno Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo darbams finansuoti Lietuvos komercinis bankas „Sampo” suteiks keturių milijonų litų penkerių metų trukmės paskolą. Bažnyčios atstatymo darbus planuojama baigti iki Kalėdų.

„Neabejotina, kad ši Kauno miesto savivaldybės parama Paminklinei Prisikėlimo bažnyčiai atstatyti yra pats vertingiausias mūsų indėlis į tautos dvasingumo puoselėjimą. Mūsų visų pareiga yra pabaigti septynis dešimtmečius statomą ir remontuojamą visos tautos šventovę”, - sakė Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.


Apsivalymo imitacija

Petras KATINAS

Vis dar neblėstant korupcijos lauželiui, tiksliau pasakius, dideliam laužui ir trims įtariamiems Seimo nariams – V.Andriukaičiui, V.Kvietkauskui ir A.Vidžiūnui atsisakius savo įgaliojimų, politinės aistros nenurimo. Iš visų pusių pasigirdo balsai, kad tiktai politinių partijų finansavimas iš valstybės iždo galėtų priversti Seimo narius ir kitus politikus nustoti kaulyti pinigų iš privačių verslininkų, o vėliau atsilyginti už juos. Juk jau seniai žinoma, kad veltui niekas pinigų nedalija, o skolas grąžinti privalu. Deja, problema – ne partijų finansavime iš visų mokesčių mokėtojų kišenės. Problema – įsisenėjęs aukščiausiųjų pareigūnų, mūsų pačių išrinktų, moralinių stabdžių nebuvimas, valstybės reikalų nesupratimas ir išsikerojęs nepaprastas gobšumas. Tai, kad partijų vadai, gavę pinigų iš valstybės iždo, taps tokiais pat civilizuotais ir padoriais, kaip yra daugelyje Vakarų valstybių, bent jau kol kas mažai vilčių. Pakanka prisiminti visiškai neseną atvejį, kai buvęs premjeras Gediminas Vagnorius, sumanęs vos ne iki dangaus padidinti algas teisėjams, iki užkimimo aiškino, jog, tai padarius, teisėjai tapsią vos ne angelais ir jiems praeis noras imti kyšius. Deja, toks noras ne tik nepraėjo, bet kyšių vokeliai su pinigais gerokai pastorėjo, kaip padidėjo ir algos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija