Atnaujintas 2004 rugpjūčio 6 d.
Nr.58
(1261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Bažnyčios atstatymo darbams -
„Sampo“ banko paskola

Kauno Paminklinė Prisikėlimo bažnyčia
Aliaus Koroliovo (ELTA) nuotrauka

Kauno Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo darbams finansuoti Lietuvos komercinis bankas „Sampo” suteiks keturių milijonų litų penkerių metų trukmės paskolą. Bažnyčios atstatymo darbus planuojama baigti iki Kalėdų.

„Neabejotina, kad ši Kauno miesto savivaldybės parama Paminklinei Prisikėlimo bažnyčiai atstatyti yra pats vertingiausias mūsų indėlis į tautos dvasingumo puoselėjimą. Mūsų visų pareiga yra pabaigti septynis dešimtmečius statomą ir remontuojamą visos tautos šventovę”, - sakė Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

Kauno savivaldybės duomenimis, nuo 1989-ųjų Paminklinei Prisikėlimo bažnyčiai atstatyti jau išleista apie 10 mln. litų, apie pusę iš jų - aukotojų lėšos. Valstybė bažnyčios atstatymo darbus parėmė 4,75 mln. litų.

„Prisikėlimo bažnyčios atidarymo laukiame jau daugiau nei 70 metų. Džiaugiuosi, kad mums pavyko surasti Kauno miesto savivaldybei priimtiną finansavimo sprendimą ir dar labiau paspartinti šio svarbaus Kaunui projekto įgyvendinimą”, - sakė „Sampo” banko valdybos pirmininkas Gintautas Galvanauskas.

Bažnyčios atstatymui baigti ir aplinkai sutvarkyti reikia dar penkių milijonų litų, šių lėšų bus prašoma iš Vyriausybės.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija