Atnaujintas 2004 rugpjūčio 13 d.
Nr.60
(1263)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar tinkamai įvertiname
Viešpaties atėjimą

Grįžus iš procesijos.
Priekyje kun. dr. Arvydas
Kaščiukaitis

Procesija apink bažnyčią

Biržai. Liepos 25 dieną Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyko Šv. Onos atlaidai. Į atlaidus klebonas kan. Dalius Tubys pasikvietė savo kurso draugą kun. dr. Arvydą Kaščiukaitį. Vakarinėse šv. Mišiose išgirdome įdomių minčių apie santykį su Dievu. Kunigas skatino mus į aplinką žiūrėti Dievo vaikų akimis, tinkamai įvertinti savo daromą blogį, sugebėti padėkoti Viešpačiui už Jo teikiamas gėrybes. Šv. Mišiose jautriai palietė mūsų širdis smuiko stygų virpėjimas. Tai smuikininkas Makrickas griežė religinius kūrinius.

Sekmadienį prieš Sumą vyko eucharistinė procesija, kurioje dalyvavo gausus būrys parapijiečių, adoruotojų (mergaičių). Per pamokslą klausėmės kunigo Arvydo žodžių apie Dievo meilę mums ir Jo begalinį gailestingumą. Kunigas taip pat atkreipė dėmesį į dažną Komunijos priėmimą, klausė, ar mes tinkamai įvertiname Viešpaties atėjimą į mūsų širdis, ar nuoširdžiai džiaugiamės, kad gauname norą gyventi Dievo gyvenime. Ar gali būti geri atlaidai be duonos, kurią mums paliko Jėzus?

„Viešpats mus įpareigoja dalytis mūsų gyvenimuose su stokojančiaisiais duonos. Atidarykite duris alkanam ir vidurnaktį. Neduokime vietoje duonos skorpiono, kaip perspėjama Evangelijoje. Jei Dievo meilė vyraus tarp mūsų, santykiai tarp žmonių bus daug šiltesni“, - šiais žodžiais baigė pamokslą kun. A.Kaščiukaitis.

Šv. Mišių metu nedidelis būrys vaikų priėmė Pirmąją Komuniją. Baigiantis atlaidams klebonas kan. D.Tubys, kaip visada, džiaugėsi vaikų nuoširdumu priimant Jėzų į savo širdis ir skatino juos, jų tėvus, artimuosius būti tikrais Dievą mylinčiais žmonėmis.

Leontina MORKVĖNIENĖ

Gražinos ČETVERGIENĖS nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija