Atnaujintas 2004 rugpjūčio 20 d.
Nr.62
(1265)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Džiaugiamės parapijos namais

Akimirka iš parapijos namų
atidarymo. Dešinėje –
vyskupas Rimantas Norvila,
antras iš dešinės – klebonas
kun. Kęstutis Vosylius
Jono PUODŽIŪNO nuotrauka

Liepos pradžioje Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir Garliavos klebonas kun. Kęstutis Vosylius perkirpo juostelę ir atidarė parapijos namus, esančius Vytauto g. 61a. Vyskupas juos pašventino. Šis pastatas, buvusi sena klebonija, buvo ilgai alinama. Didelis mūrinis dviaukštis pastatas per bolševikinę okupaciją buvo paverstas vykdomuoju komitetu, paskui – ligonine. Jis taip buvo nuniokotas, kad rodės vargu kas jį galės suremontuoti. Bet Dievas davė, atsirado energingas iniciatyvus klebonas kun. K.Vosylius, kuris ėmėsi meistrystės ir paprasto darbininko amato. Ir darbai pajudėjo. Kapitaliai remontuoti pradėta 2003 metų pavasarį prieš Velykas. Pradėta dengti stogą. Klebonas sako: „Kad per tokį trumpą laiką pavyko atlikti tokį didžiulį darbą, reikia dėkoti visiems dirbusiems vyrams ir moterims, berniukams ir mergaitėms, visiems auka ir medžiagomis gelbėjusiems verslininkams ir organizacijoms“.

Dabar, žiūrint į pastatą, tuo labiau užėjus vidun, jis nebeatpažįstamas: švieste šviečia naujumu. Pastatas aptvertas metaline tvora, dalis aikštelės išklota plytelėmis.

Parapijos namai nuo šiol laukia visų. Parapijiečiai bet kada galės jais naudotis: vaikai ateis rengtis pirmajai išpažinčiai, Pirmajai Komunijai, Sutvirtinimo sakramentui, jaunimas rinksis rengtis religiniams patarnavimams, parapijiečiai čia ras vietos susirinkimams.

Pirmasis, pasinaudojęs parapijos namais, buvo Garliavos bažnyčioje šventęs primicijas kun. Mindaugas Martinaitis. Jis po primicijų pašventino prie parapijos namų pastatytą naują savo tėvo išdrožtą ir parapijai padovanotą koplytstulpį. Kunigas Mindaugas su savo artimaisiais paminėjo savo šventę parapijos namuose.

Jonas KIRLYS

Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija