Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dvasinė konferencija

Kan. Mindaugas Puidokas
pasakoja apie Švč. Mergelę Mariją

„Dienos namų“ vaikų
ir jaunimo grupė „Saulėgrąža“
su savo vadovėmis Inga Barčaite
(kairėje) ir Rūta Kanaukaite
(dešinėje) bei dekanu
kun. Arūnu Užupiu

Alytus. Tradicinė lietuvių šventė Žolinė skambiais akordais nuvilnijo Alytuje. Po šv. Mišių maldininkai Šv. Angelų Sargų bažnyčioje susitelkė apmąstymams dvasinėje konferencijoje „Tave lydėjo visada dievybės atspindys“.

Susirinkusiuosius sveikino Švietimo ir socialinių reikalų departamento direktorius Albinas Minkevičius ir perdavė nuoširdžius miesto mero Vytauto Kirkliausko ir savivaldybės administracijos direktoriaus Felikso Džiauto linkėjimus. Dekanas kun. Arūnas Užupis linkėjo, kad Dievo Motina nepaliautų stiprinti bręstančią Maironio išgiedotą lietuvio dvasią, apglėbtų visus ir pamalonintų vienybės bei atsparumo dovana. „Dienos namų“ direktorė Kristina Bondareva prisiminė šviesaus atminimo garbės pilietį kunigą Praną Gavėną, kurio iniciatyva ir pastangomis Alytaus miestas bei jo gyventojai 1995 metais buvo patikėti Švč. Mergelės Marijos globai, dėkojo Rožinio maldos grupių vadovei Elenai Gausienei, s.Birutei Dimšaitei, „Caritas“ vadovei Aldonai Vasiliauskienei, kurios Dievo Motinos pavyzdžiu savanoriškai dirbdamos kuria šviesų tikinčiųjų pasaulį mūsų parapijoje.

Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas, garbės kanauninkas, teologijos dr. Mindaugas Puidokas, plačiai nušviesdamas Švč. Mergelės Marijos paveikslą, priminė, kad prieš 54 metus popiežius Pijus XII paskelbė Marijos Ėmimo į dangų dogmą. „Kape likę gėlių žiedai liudijo didžią pagarbą Marijai. Kasmetis žolynų šventinimas simbolizuoja neblėstantį mūsų tikėjimą. Žolinė – puiki proga iš naujo pažvelgti į žmogų, į save – Šventosios Dvasios buveinę, skaidrinti sielą, branginti kūną“, - sakė svečias.

Mokytoja Bronislava Tamulynienė gvildeno žemiškosios motinos vaidmenį šeimoje, priminė jos džiaugsmus ir rūpesčius, kilnų siekį, kad visus šildytų tiesos žavesio jausmas, kaip išsigelbėjimas nuo juodo kritimo į neviltį, kad išliktų garbingas Lietuvos vardas. Lektorė taip pat paskaitė eiliuotų savo mokinių skausmo ir džiaugsmo posmų.

Eilėmis bei giesmėmis konferencijos dalyvius sveikino „Dienos namų“ vaikų ir jaunimo grupė „Saulėgrąža“, vadovaujama jaunos pedagogės Ingos Barčaitės ir teisininkės Rūtos Kanaukaitės. Susirinkusiųjų šiltai sutikti ir audringais aplodismentais palydėti muzikantai iš sostinės – Vida Taurinskaitė (sopranas), Deividas Staponkus (baritonas), Rūta Mikelaitytė (fortepijonas), Raimundas Jakutis (birbynė).

Už gražią šventę tikintieji dėkojo Alytaus dekanui kun. A.Užupiui, „Dienos namų“ direktorei K.Bondarevai ir miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistei Dainai Čečkauskienei.

Marija PETRAUSKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija