Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Lankėsi nuncijus

Zarasai. Nuaidėjo paskutinė gražiausia vasaros šventė mūsų mieste – Žolinė. Šiemet ją paįvairino broliai iš Baltriškių, suorganizavę jaunimo piligriminę kelionę iš Baltriškių per kaimo parapijas – Avilius, Suvieką, Stelmužę į Zarasus.

Penktadienio vakarą pasiekę Zarasus, piligrimai susirinko į „Ąžuolo“ gimnaziją, kur meldėsi, dėkodami Viešpačiui už sėkmingą kelionę. Dalis parapijiečių apnakvindino jaunuolius savo namuose, kiti liko gimnazijoje.

Šeštadienio rytą bažnyčioje vyko Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Vidurdienį sulaukėme garbingo svečio – jaunimą aplankė apaštalinis nuncijus Lietuvoje arkivyskupas Peter Stephan Zurbriggen. Jis vyko į Agluonos Dievo Motinos šventovės atlaidus Latvijoje. Trumpam sustojęs Zarasuose, dalyvavo Valandų liturgijoje, Viešpaties angelo maldoje, tarė padrąsinamą žodį. Buvome maloniai nustebinti arkivyskupo nuoširdaus bendravimo su jaunimu ir daugybės kalbų mokėjimu. Vakare jaunimas visus pakvietė į gimnazijos salę, kur buvo rodomas spektaklis. Po jo iškilminga eisena patraukė į bažnyčią dalyvauti jaunimo šv. Mišiose.

Sekmadienį, pagrindinę atlaidų dieną, Sumą aukojo Svėdasų klebonas kun. Rimas Kaunietis ir pasakė uždegančią homiliją.

Dėkojame Viešpačiui už žmones, per kuriuos gausiai liejamos Dievo malonės.

Kun. Remigijus KAVALIAUSKAS,

Zarasų dekanas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija