Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šalia vadovėlio – ir „Kregždutė“

Į duris beldžiasi Rugsėjo 1-oji. Moksleivių tėveliai skuba savo atžalas aprūpinti sąsiuviniais, pieštukais, parkeriais, pasiekimų knygutėmis ir t.t. Ir tai suprantama, nes ne laikas tuo rūpintis, kai skambutis pakvies mokinius į klases.

Daugelis moksleivių ir vėl pasirinks tikybos, o ne etikos pamokas. Kaip būtų naudinga, kad tikybos pamokas lankysiantys moksleiviai jau dabar užsiprenumeruotų jiems skirtą laikraštuką „Kregždutė“ ir per tikybos pamokas šalia tikybos vadovėlio gulėtų ir šis leidinukas. Tai papildomas žinių šaltinis, norint puikiai įsisavinti tikybos mokymo programą, norint save dvasiškai tobulinti. Apie tai mokinių tėveliams turėtų priminti tikybos mokytojai. Kiekvienos mokyklos bibliotekoje galėtų būti bent po vieną „Kregždutės“ egzempliorių, jau nekalbant apie tai, kad tikybos mokytojas privalėtų pats prenumeruoti šį leidinį ir tuo rodyti pavyzdį mokiniams. Kiekviena šeima, kurioje yra jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų, turėtų prenumeruoti „Kregždutę“. Bet čia irgi reikalingas subtilus mokytojo žodis, jo nuoširdus patarimas.

Daugelyje parapijų dar tebeteikiamas Sutvirtinimo sakramentas. Tai puiki proga sutvirtinimo tėvams šalia saldainių dėžutės ar ledų porcijos dar padovanoti savo sutvirtinamiesiems ir „Kregždutės“ prenumeratą iki šių metų pabaigos.

Daugelis uolių „XXI amžiaus“ skaitytojų savo laiškuose, rašiniuose sielvartauja, kad vaikai, jaunimas nebeskaito katalikiškos spaudos. Ar ne mūsų pareiga juos tam paraginti? Juk galime daugiavaikei šeimai padovanoti „Kregždutės“ prenumeratą nors keliems mėnesiams. Taip prisidėsime prie dvasinio ir dorinio jaunosios kartos ugdymo.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija