Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Paminės kunigystės auksinį jubiliejų

Kunigas Zigmantas Gustainis

Sekmadienį, rugpjūčio 29-ąją Alytaus Šv. Liudviko bažnyčioje vyks Šv. Liudviko atlaidai. Tą dieną brangaus svečio Kaišiadorių vyskupo Juozapo Matulaičio laukia tikintieji, kuris 9 val. aukos šv.Mišias, teiks Sutvirtinimo sakramentą.

Šv.Liudviko atlaidų dieną savo kunigystės auksinį jubiliejų švęs ir šios parapijos kunigas altaristas Zigmantas Gustainis. Kunigystės jubiliejinės pamaldos prasidės 11 val. pagarbiu vyskupo ir jubiliato sutikimu. Iškilmingas šv. Mišias koncelebruos kunigas jubiliatas ir vyskupas bei svečiai kunigai.


Atradę lobį liaudiškose kantičkose

Apie Šiaulių Šv. Cecilijos ansamblį

Inesė RATNIKAITĖ

Ne visi Lietuvoje žino, kas tai yra kantičkos, galbūt net niekada nėra jų girdėję. Lietuviški papročiai, apeiginės giesmės pamažu nyksta, o kantičkas populiarinančios grupės Lietuvoje yra tik trys: „Karunka”, „Ūla” ir Šiauliuose susibūręs Šv. Cecilijos religinės sakralinės muzikos ansamblis. Su pastaraisiais ir kalbėjomės apie tai, kas dabar populiaru Lietuvoje, kas labiausiai vertinama ir už ką jaučiamas didžiausias dėkingumas.


Tikrasis nusižeminimas

Kiekvieno žmogaus vidinė pagarba turėtų būti natūraliai „suaugusi“ su pagarba sau pačiam, artimui ir Dievui, nes Kūrėjas, sukūręs mus panašius į save patį, mums dosniai suteikė savo dieviškumo syvų.

Didi yra mums Dievo duota sielos galia – protas, kurio dėka pažįstame Jo kūrinius, o iš jų galime pažinti ir Jo neregimąsias ypatybes – Jo amžinąją galybę ir dievystę (plg. Rom 1, 20).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija