Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Tas nelemtas dopingas

Olimpinis disko metimo
čempionas Virgilijus Alekna

Lietuvos olimpine viltimi vadintas ir vadinamas disko metikas Virgilijus Alekna, laimėjęs disko metimo varžybose sidabro medalį nusviedęs diską 69 m 89 cm, nusileido vengrui Robertui Fazekašui, nusviedusiam įrankį 70 m 93 cm. Skirtingai nuo kitų sportininkų, kurie dėl savo pralaimėjimų kaltino per stiprų vėją ar blogus teisėjus, V.Alekna vyriškai ir ramiai pareiškė, kad nugalėjo stipriausias. Beje, Sidnėjaus olimpiados aukso medalio laimėtojas V.Alekna per pastaruosius dvejus metus įvairiose tarptautinėse varžybose nebuvo užėmęs žemesnės nei trečiosios vietos. Jam taip pat priklauso antrasis rezultatas pasaulyje per visą disko metimo istoriją – 73,93 m. O Atėnuose V.Aleknos pasiektas rezultatas iki R.Fazekašo metimo buvo olimpinis rekordas.


Kremlius „išpjovė kepenis“
Rusijos bolševikams

Labai produktyvus rašytojas, imperijos atgaivinimo propaguotojas ir ideologas, didelis komunistų mylėtojas Aleksandras Prochanovas pareiškė, kad Rusijos opozicija išgyvena žlugimo periodą. Riejasi kompartijos vadai Ziuganovas su Semiginu. Po Valstybės Dūmos rinkimų vos alsuoja Dešiniųjų jėgų sąjunga, o į politikos užkaborius nustumtas „Jabloko“. Na, o į prezidentinę partiją „Jedinnaja Rossija“ plūste plūsta būriais naujieji nariai, tikėdamiesi gauti nors ir menką valdininko kėdę. Komunistų ideologas A.Prochanovas palygino Rusijos komunistų partijos dabartinę būklę su sunkiu ligoniu, kuriam padaryta vidaus organų operacija.


Atgal į „šviesų rytojų“

Rusijos demografas ir filosofas Igoris Gundarovas paskelbė naują idėją, kaip prikelti Rusiją iš nesibaigiančios krizės, didelės dalies gyventojų skurdo, gimstamumo mažėjimo ir vis trumpėjančio vidutinio amžiaus. Jo paskelbtoje studijoje Kremliui siūloma nedelsiant įvesti Rusijoje planinę rinkos ekonomiką. Pasak jo, jeigu 70 proc. visų Rusijos turtų priklausytų valstybei, o 30 proc. būtų privačiose rankose, Rusija pagaliau išbristų iš skurdo, o jos žmonės nebebūtų oligarchų įkaitais. I.Gundarovas geriausiu politiniu modeliu Rusijai siūlo sovietų valdžią.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija