Atnaujintas 2004 rugsėjo 1 d.
Nr.65
(1268)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Atėnai perdavė estafetę Pekinui

Per Atėnų olimpinių žaidynių
uždarymą kalba “Athens 2004”
organizacinio komiteto prezidentė
Jana Angelopulos-Daskalaki.
Dešinėje - Tarptautinio olimpinio
komiteto prezidentas Žakas Rogas
Reuters-EPA-ELTA nuotrauka

Namo sugrįžusias olimpines žaidynes Graikija sekmadienį išlydėjo į naują kelionę - Atėnų olimpiniame stadione įvykusioje uždarymo ceremonijoje olimpinė vėliava buvo perduota Kinijos sostinei Pekinui, kuris rengs 2008 metų Olimpiadą. Atėnai atsisveikino linksmai ir spalvingai, surengdami įspūdingą nacionalinės muzikos ir tradicijų festivalį. „Olimpinės žaidynės sugrįžo namo, ir mes parodėme pasauliui, kokius puikus darbus gali padaryti graikai“, - su pasididžiavimu sakė Atėnų organizacinio komiteto prezidentė J.Angelopulos-Daskalaki.


Moldovos laisvės altorius

Rugpjūčio 29-ąją – Moldovos nepriklausomybės diena

Aleksandras SLIVKA

Žaliasis lape, meilės lape, šnarėk apie Moldovą sakmę...

„Moldavas gimsta poetu“ – taip rašė mūsų Vasilė Aleksandris... Ir tai gryna tiesa. Argi įmanoma nebūti poetu, jeigu aplinkui tave pavasario saulės užlieti žydintys sodai, bekraščiai laukai ir žali vynuogynai, ir dar mėlynas neaprėpiamas dangus, kodrai (miškai – vert.), doina (piemens daina – vert.) ir „Miorica“ (moldavų liaudies epas – vert.). Ir daugiau nieko nėra, tik tu pats ir šitas nesibaigiantis ir nepaaiškinamas moldaviškas liūdesys...


Patys muša – patys rėkia

Petras KATINAS

Atėjus į valdžią prezidentui V.Putinui ir svarbiausius Kremliaus postus užėmus buvusiems kadriniams KGB darbuotojams, Maskvos politika pastebimai grįžta į sovietinių laikų tradicijas: pirmiausia patiems sukelti sumaištį įvairiose pasaulio vietose, vėliau šaukti apie JAV imperialistų ir kitų Maskvos priešų užmačias. Pastaruoju metu tokios tendencijos ypač išryškėjo Maskvos specialiai sukurstytame vadinamajame Gruzijos ir Pietų Osetijos bei Abchazijos separatistų ginkluotame konflikte.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija