Atnaujintas 2004 rugsėjo 3 d.
Nr.66
(1269)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Baltijos kelias

Drįstu paklausti paprasto piliečio – kodėl nedalyvavai Baltijos kelyje? Kodėl? Kodėl, minint 15-ąsias metines, gausiai nedalyvavo mūsų inteligentai, elitas, o ypač švietimo darbuotojai? Ką jau kalbėti apie žemdirbius!

Dažnai klausiame: ką man davė Baltijos kelias? Gal todėl tik keletas senelių su vaikaičiais sutiko ir priėmė nuo Gedimino pilies kalno atneštą puokštę, vežamą į Taliną. Sakyčiau, šiemet Sąjūdžio akcija nepasisekė, nes tai buvo pasityčiojimas iš saujelės senolių!


Kaip Olimpo dievai

Pasaulio tautų sąjūdis, rengiantis Olimpiadai, ne taip stipriai buvo jaučiamas - daug geriau visa išvydome pačioje eigoje, o ypač uždarymo metu. Tada ir paprastas žmogus, neturėjęs galimybės vykti į Graikiją stebėti didingiausią šių dienų reginį (ne mažiau didingai atlapodamas ir piniginę), nesvarbu, kas jis – europietis, azijietis, jei turi tą stebuklingą dėžutę, rodančią visą pasaulį, galėjo viską pamatyti kaip veidrodyje. Tas reginys veikė žmogaus vaizduotę ir protą, sukeldamas daug prasmingų minčių. Manau, visi supratome, kad sportinės pergalės džiaugsmas yra kitoks, negu, sakykim, laimėti karą, okupuoti šalį ar tiesiog... avantiūriškai tapti „visagaliais“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija