Atnaujintas 2004 rugsėjo 8 d.
Nr.67
(1270)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Valdančiosios partijos negali žadėti to, ko būdamos valdžioje nedarė

Vytauto Didžiojo universiteto
Politikos mokslų ir diplomatijos
instituto direktorius
Antanas Kulakauskas

Darbo partija negaus pusės vietų Seime, o kairiosios partijos Seimo rinkimuose pasirodys geriau nei dešiniosios. Tai Eltai tvirtino manąs Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktorius Antanas Kulakauskas.

 

Kokie kriterijai, jūsų manymu, lems partijų pasirinkimą per Seimo rinkimus - kairės ir dešinės, „naujos” ir „senos” politikos, populizmo ir antipopulizmo?

Kriterijai greičiausiai bus mišrūs. Ko gero, svarbiausią vaidmenį vaidins riba, skirianti populistines ir vadinamąsias „tradicines” partijas. Tiesa, ši riba - pakankamai sąlyginė, „publicistinė”, bet ji patogi, norint skirti pozicijas.


Perbėgėliai nekelia pasitikėjimo

Edmundas Simanaitis

Pagausėjusios šnekos apie tariamą klasikinių partijų traukimąsi į šešėlį - sulūžusio grašio nevertos. Demokratija neatsiejama nuo įsitikinimų ir požiūrių įvairovės, taigi ir politinių partijų tam tikra gausa yra natūrali pasekmė ir netgi jos skiriamasis požymis. Orientacija į vieno fiurerio, „tautų tėvo“ generalisimo, galiausiai į lukašenkinio tipo vienpartines „demokratijas” nėra jokia naujiena. Praėjusio amžiaus patirtis nepamiršta: dviejų diktatorių suplanuotas ir pradėtas Antrasis pasaulinis karas, žiaurūs karo ir genocido nusikaltimai, kuriems nėra senaties, įpareigoja būti budrius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija