Atnaujintas 2004 rugsėjo 15 d.
Nr.69
(1271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Svėdasuose susitinka gėrio
ir dvasingumo puoselėtojai

Su Svėdasų parapijos klebonu
kun. Rimantu Kauniečiu
(antras iš dešinės) bendrauja
„Vaižganto skaitymų“
organizatoriai „Lietuvai
pagražinti draugijos“ aktyvistas,
šios draugijos Centro valdybos
pirmininkas Juozas Dingelis
(kairėje), dr. Juozas Lapienis
ir svėdasiškė medikė, draugijos
Svėdasų skyriaus
vadovė Aldona Širvinskienė

Svėdasų krašte (Anykščių r.) nuo 1991-ųjų vasaros puoselėjama graži tradicija – organizuojami „Vaižganto skaitymai“, į kuriuos gausiai renkasi vietiniai gyventojai, kraštiečiai, menininkai, dvasininkai, politikai, „Lietuvai pagražinti draugijos“ nariai. Taip prasmingai ir įdomiai pagerbiamas iš Svėdasų krašto kilęs literatūros klasikas, kanauninkas, visuomenės veikėjas, „Lietuvai pagražinti draugijos“ įkūrėjas Juozas Tumas-Vaižgantas.


Pasirodė kas esą

Bronius VERTELKA

„Nemanau, jog ūkio ministro atvykimas yra susijęs su artėjančiais rinkimais. Valdžiai parūpo verslo reikalai“, – atidarydamas parodą-mugę „EXPO Aukštaitija – 2004“, kalbėjo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Eimutis Žvybas.

Iškilmėse pasisakęs ūkio ministras Petras Čėsna pastebėjo: net 65 proc. Lietuvoje gaminamos produkcijos eksportuojama į Europos Sąjungos šalis, Rusiją, Baltarusiją bei kitas valstybes. Svečias iš Vilniaus gausiai susirinkusiesiems į parodos-mugės atidarymą linkėjo užmegzti naudingų verslo ryšių, visokeriopai plėsti produkcijos migracijos geografiją.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija