Atnaujintas 2004 rugsėjo 15 d.
Nr.69
(1271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

NATO ir toliau saugos Lietuvos
oro erdvę

NATO karinio komiteto
pirmininkas generolas
Haraldas Kujatas
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

NATO ketina ir toliau saugoti Baltijos šalių oro erdvę, nepaisant to, kad Didžioji Britanija pareiškė neatsiųsianti į Lietuvą savo naikintuvų ir juos aptarnaujančių karių. Taip patikino į Lietuvą su dviejų dienų vizitu atvykęs NATO karinio komiteto pirmininkas generolas Haraldas Kujatas.

„Esu tikras šimtu procentų, kad mes be jokių abejonių tęsime misiją, - pirmadienį žurnalistams teigė aukštas Aljanso pareigūnas. - Grįžę į Briuselį, šią savaitę priimsime formalų sprendimą. Dvi savaitės yra pakankamas laikas, juolab kad iš Vokietijos, Belgijos ar kitos šalies atskristi į Lietuvą užtrunka tik 50 minučių“.


Valstybės skandinimas
skandalų liūne

Petras KATINAS

Stumdymasis prie valdžios lovio sukelia vis naujų, beveik anekdotiškų situacijų. Kai kurios jų darosi sunkiai suvokiamos. Ko siekiama eskaluojant vis naujas grėsmes ne tik valstybės piliečiams, bet ir pačios valstybės saugumui? Tai, aišku, niekam ne paslaptis, kas iš tiesų yra suinteresuotas nestabilumu valstybėje ir kas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Nekalbant jau apie Rusijos generolų žvanginimus ginklais, netgi atomine bomba, jeigu Kremlius nuspręs, jog kažkur „artimajame užsienyje“ susisuko lizdą tikri ar mistiniai teroristai. Žinant sovietinių čekistų veiklos metodus nuo pat bolševikų atėjimo į valdžią, jiems juoko darbas „nukepti“ kokį nors, pavyzdžiui, Rusijos pilietį, kad ir menkas pareigas užimantį ambasados darbuotoją, ir po to apkaltinti mistinius teroristus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje ar Gruzijoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija