Atnaujintas 2004 rugsėjo 15 d.
Nr.69
(1271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Politinės dešinės paieškos

Artėjantys Seimo rinkimai išryškino vieną didžiausią mūsų politinės sistemos spragą. Ši spraga – stiprios dešiniosios partijos nebuvimas. Nors pati Lietuvos partinė sistema dar labai jauna ir politologai linkę kalbėti tik apie jos formavimosi pradžią, akį rėžia politinės panoramos disproporcijos. Į politiką ateina vis naujos populistų bangos. Tačiau net ir jų susikompromitavimas neatneša naudos vadinamosioms tradicinėms partijoms. Jos beviltiškai verda savo sultyse, naiviai tikėdamos, kad rinkėjai pagaliau pasišlykštės demagogais ir atsigręš į tuos, kurie bent jau bando deklaruoti aiškias programas, paremtas vertybių sistemomis.


Dėl Viktoro Uspaskicho reklamavimo LRT laidose

2004 m. rugsėjo 1 d. Nacionalinio radijo ir televizijos eteris buvo užpildytas V.Uspaskich sveikinimo kalbomis mokslo metų pradžios proga.

Daugybė žmonių buvo nustebinti, kai didžiausias Seimo pravaikštininkas, buvęs Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, neinicijavęs nė vieno įstatymo žmonių uždarbiui didinti ir socialinei gerovei kelti ar įmonių verslo efektyvumui skatinti, neteikęs pasiūlymų ir nereikalavęs, kad jo vadovaujamos konfederacijos ir kitų susivienijimų darbdaviai mokėtų iki 30 proc. slepiamus nuo valstybės mokesčius ir uždraustų atlygius mokėti vokeliuose, aktyviai žiniasklaidos puolamas neva skolingas biudžetui 270 mln. litų, suvirintojas V.Uspaskich iš Archangelsko, vos pramokęs lietuviško rašto, ragina lietuvaičius kibti į mokslus.


LRTV tampa politine verteiva

Visuomenės dauguma iki šiol pakankamai pasitiki Lietuvos radiju ir televizija kaip objektyviu informacijos šaltiniu. Tačiau pasikartojantis R. Pakso kreipimasis per radiją dėl referendumo bei V. Uspaskich sveikinimas rugsėjo 1–osios proga per televiziją yra akivaizdi partinė reklama, kuri liudija, kad LRTV tampa politine verteiva.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija