Atnaujintas 2004 rugsėjo 17 d.
Nr.70
(1273)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pasisėmėme dvasinės stiprybės

Praėjusį šeštadienį mes, grupė Šilalės maldininkų, lankėmės Šiluvoje. Palietėme akmenį, ant kurio pirmą kartą Europoje buvo apsireiškusi Dievo Motina. Kiekvienas pajutome nenusakomą jaudulį ir begalinę meilę Švč. Mergelei Marijai. Drauge ir individualiai pasimeldusi koplyčioje, lygiai 12 valandą gausi maldininkų minia plūstelėjo prie didžiulės mūrinės Šiluvos bažnyčios, tiksliau, prie priešais ją įrengto lauko altoriaus su kupolu virš jo. Čia iškilmingoje aplinkoje dalyvavome Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus aukojamose pagrindinėse šv. Mišiose, dalyvaujant įvairių Lietuvos dekanatų bei parapijų kunigams. Itin gražiai ir įspūdingai šią šv. Mišių auką savo gausiu dalyvavimu papuošė Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai, kurių debiutą po šv. Mišių gerai įvertino arkivyskupas S.Tamkevičius. Labai puikiai giedojo jungtinis Kauno miesto parapijų choras.

Šiose šv. Mišiose buvo meldžiamasi, kad augtų ir stiprėtų tikinčiųjų bendravimas, kad kiekvienas katalikas dar labiau pamiltų Eucharistinį Jėzų. Apie tai savo homilijoje kalbėjo arkivyskupas S.Tamkevičius, neaplenkdamas ir dabartinio jaunimo opių problemų, kviesdamas visus tikinčiuosius aktyviai įsitraukti į jaunosios kartos katechizaciją bei evangelizaciją. Buvo užsiminta ir apie artėjančius rinkimus, kad būtina vadovautis savo protu, logika, nepasiduoti populistinei propagandai, nesusigundyti tuščiu gražbyliavimu ir nerealiais pažadais, papirkinėjimu ar pan. Pasak arkivyskupo, rinkimai turi būti demokratiški, dori, sąžiningi, kad paskui, po rinkimų, nereikėtų gyventi vėl tuščiais pažadais bei nusivylimu, jog ne tokį Seimą išsirinkome. Apie tai turi pamąstyti kiekvienas katalikas.

Po šv. Mišių, po arkivyskupo palaiminimo, pasimeldėme Šiluvos bažnyčioje, suklupę prie Stebuklingojo Dievo Motinos paveikslo, dar kartą parymojome koplyčioje prie to akmens, ant kurio įvyko pirmasis didysis Europos stebuklas čia, Lietuvoje, nuostabiai gražiame ir tyliame Šiluvos kampelyje, pasislėpusiame tarp žalių pušynėlių…

Grįždami namo, dar užsukome pasimelsti ir į Tytuvėnų bažnyčią, apžiūrėjome buvusio vienuolyno ansamblį.

Esame dėkingi mus lydėjusiam Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vikarui kunigui Mindaugui Aleknai, kuris kelionėje mums vadovavo rožinio kalbėjimui – spėjome sukalbėti visas keturias Švč. Mergelės Marijos rožinio dalis, litaniją ir dar daug įvairiausių maldų. Kadangi tai buvo rugsėjo 11-oji, todėl prisiminėme ir tą dieną 2001-aisiais nuo terorizmo JAV žuvusias aukas.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija