Atnaujintas 2004 rugsėjo 22 d.
Nr.71
(1274)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pirmasis fotografijos festivalis

Festivalio organizatorius,
fotografas ir meno kritikas
Mindaugas Kavaliauskas
Aliaus Koroliovo
(ELTA) nuotrauka

Tris dešimtis fotografijos parodų kauniečiams bei miesto svečiams pristato pirmasis Lietuvoje fotografijos meno festivalis - „Kauno fotografijos dienos“. Iki spalio 10 dienos bus galima ne tik susipažinti su pasaulinės reikšmės fotografijos kūriniais, bet ir pasiklausyti paskaitų, o fotografai galės pasitobulinti praktiniuose užsiėmimuose. Festivalio renginiuose lankytojams pristatoma dar menkai žinoma kaimyninių, ypač Šiaurės šalių, fotografijos klasika bei šiuolaikinė kūryba, taip pat pasaulyje žymių išeivių iš Lietuvos darbai.


Atgijo grafikės ir tapytojos palikimas

Dailininkės M. Katiliūtės
sesuo Eugenija

Vilnius. Iš muziejaus saugyklų iškelti vienos talentingiausių prieškario dailininkių, grafikės, tapytojos, knygų iliustratorės Marcės Katiliūtės (1912-1937) darbai įsikūrė sostinės „Vartų“ galerijoje. Pirmą kartą tokią išsamią šios autorės parodą Vilniuje pristato Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus Kaune, saugantis didžiąją dailininkės palikimo dalį.

Pasak šio muziejaus direktoriaus Osvaldo Daugelio, daugelį dešimtmečių M.Katiliūtė buvo gerokai primiršta, o jei pažįstama, tai tik kaip grafikė, knygų iliustratorė, tad dabar esąs geras laikas atskleisti ir tapytojos, portretistės, įžvalgios psichologės talentą.


Pristatė dešimtmečio darbus

Nacionalinės premijos
laureatas Vytautas Šerys

Vilnius. Vilniaus savivaldybės rotušėje atidarytoje parodoje „Paraiška ištikimybei“ Nacionalinės premijos laureatas Vytautas Šerys visuomenei pristatė pastarojo dešimtmečio medinės skulptūros, tapybos darbus ir piešinius.

Atidarydamas parodą dailininkas kalbėjo poezijos žodžiais. „Et, aš savęs niekad nelaikiau menininku. Gal norėjau būti laisvas nuo visokiausių žaltvykslių. Žmogus ir tiek“, - tai tik viena, tačiau tiek daug apie V. Šerį sakanti jo eilėraščio eilutė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija