Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Rinkimų mįsles sprendžiant

Jau besibaigiančioje Seimo rinkimų kampanijoje faktiškai niekas iš rinkėjų nesidomėjo partijų programomis, nes jau iš anksto piliečiai yra apsisprendę, už ką balsuoti - už kairę ar dešinę partiją. Savo programomis nesirūpina ir partijų nariai ar simpatikai – jomis domisi tik tų partijų vadai ir jų programų kūrėjai. Tą nesunku pastebėti, kai įvairiose gausiose prieš rinkimus pasipylusiose televizijų diskusijose tik vienas ar kitas partijos atstovas gali ką nors pasakyti vienu ar kitu klausimu. Tačiau piliečiams neįdomūs partijų pasiūlymai, kaip reformuoti Lietuvos valdymo sistemą, jiems nesvarbu kieno nors siūloma dviejų rūmų parlamentinė sistema, tiesioginiai merų ir seniūnų rinkimai, Seimo ir savivaldybių tarybų rinkimų sistema atsisakant partinių sąrašų, piliečių teisė inicijuoti referendumus, parlamentarų, merų ir seniūnų atšaukimo įstatymas. Visa tai įdomu tik partijų programų sudarinėtojams. Bėda ta, kad beveik visos partijos po gražiais programų žodžiais stengiasi paslėpti savo kairumą ar dešinumą ir dažnai kuria savo simpatiškumo įvaizdį, pavyzdžiui, prisidengdami vadinamąja centro pakraipa, centristinėmis pažiūromis.


Šventovei - Pietų Korėjos banko auka

Benjaminas Žulys

Pietų Korėjos bankininkai
Paminklinėje Priskėlimo
bažnyčioje. Kairėje -
kun. Vytautas Grigaravičius
ir Rasa Juknevičienė
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Spalio 6 dienos popietę Kaune, Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje, Pietų Korėjos banko „Dallant Bank Inc“ prezidentas Duck-su Kanga perdavė Kauno miesto dekanui bei šios parapijos klebonui kun. Vytautui Grigaravičiui oficialų laišką, kuriuo pranešama apie šio investicinio banko skirtą dešimt tūkstančių JAV dolerių (apie 28 tūkst. litų) auką šventovei atstatyti. Duck-su Kango teigimu, jam „tenka didelė garbė perduoti šią paramą Prisikėlimo bažnyčiai, kuri yra visų Lietuvos piliečių viltingos ateities simbolis. Pietų Korėja, išgyvenusi panašią prievartinės okupacijos istoriją, suvokia bei užjaučia Lietuvos kančias ir negandas, tekusias iškęsti Sovietų Sąjungos okupacijos metais. Todėl dabar, atgavus laisvę ir nepriklausomybę, drauge su Lietuvos Respublikos piliečiais mes džiaugiamės ir švenčiame šią nuostabią galimybę – patiems rinktis bei kurti savo ateitį“.


Paskutinis skambutis

Petras KATINAS

Praėjusį sekmadienį komercinės TV3 televizijos ekrane pasirodė seniai matytas ir girdėtas talentingas žurnalistas Algimantas Matulevičius, pateikęs įdomią laidelę – reportažą iš Prienų rajono, kuriame pokalbiai su įvairiais žmonėmis, tvirtai apsisprendusiais balsuoti už V.Uspaskich partiją. Tai buvo išties gana šiurpinantis vaizdas. Galima priminti, jog kaip tik šio rusų oligarcho pastangų (ir pinigų) dėka A.Matulevičius buvo išvarytas iš Baltijos TV ir nė viena televizija nesiryžo priimti jo į darbą. Mat žurnalistas parodė keletą laidų apie Kėdainių kunigaikščio aferas, konkrečiai, apie garsiąją oligarcho „Jangilą“, nesumokėtus milijoninius mokesčius bei kitus „gerus“ oligarcho darbelius. Žmonės, kalbėję į žurnalisto mikrofoną, nesidrovėdami keikė nepriklausomybę, niekino ir drabstė purvais savo tėvynę. Buvo ne liūdna, o baisu matant pykčio perkreiptus mūsų žemėje išaugusių žmonių veidus. Tokių dalykų, tokios neapykantos savo žemei, tėvynei, pagaliau gimtajam žodžiui vargu ar dar galima išgirsti kur nors kitur pasaulyje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija