Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šventovei - Pietų Korėjos banko auka

Benjaminas Žulys

Pietų Korėjos bankininkai
Paminklinėje Priskėlimo
bažnyčioje. Kairėje -
kun. Vytautas Grigaravičius
ir Rasa Juknevičienė
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Spalio 6 dienos popietę Kaune, Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje, Pietų Korėjos banko „Dallant Bank Inc“ prezidentas Duck-su Kanga perdavė Kauno miesto dekanui bei šios parapijos klebonui kun. Vytautui Grigaravičiui oficialų laišką, kuriuo pranešama apie šio investicinio banko skirtą dešimt tūkstančių JAV dolerių (apie 28 tūkst. litų) auką šventovei atstatyti. Duck-su Kango teigimu, jam „tenka didelė garbė perduoti šią paramą Prisikėlimo bažnyčiai, kuri yra visų Lietuvos piliečių viltingos ateities simbolis. Pietų Korėja, išgyvenusi panašią prievartinės okupacijos istoriją, suvokia bei užjaučia Lietuvos kančias ir negandas, tekusias iškęsti Sovietų Sąjungos okupacijos metais. Todėl dabar, atgavus laisvę ir nepriklausomybę, drauge su Lietuvos Respublikos piliečiais mes džiaugiamės ir švenčiame šią nuostabią galimybę – patiems rinktis bei kurti savo ateitį“.

Duck-su Kangas padėkojo ir LR Seimo tarpparlamentinės grupės ryšiams su Pietų Korėja pirmininkei Seimo narei Rasai Juknevičienei, kuri, pasak korporacijos prezidento, „suteikė mums galimybę įsitraukti į Lietuvos ateities kūrimą“.

Ceremonijoje dalyvavusius Kauno miesto merą A. Garbaravičių bei parlamentarę R.Juknevičienę D. Kangas čia pat patikino „padarysiąs viską, kad tęstųsi jų ištikimos partnerystės ryšiai tiek su Kauno miestu, tiek ir su Lietuvos Respublikos valdžia“.

Kaip sakė Seimo narė R. Juknevičiene, ji prieš porą mėnesių pakvietė grupę Pietų Korėjos verslininkų apžiūrėti atstatomą Šventovę. Atvykę korėjiečiai gėrėjosi ir stebėjosi bažnyčios grožiu, dydžiu, atliekamų darbų apimtimis. Taip pat sužinojo apie lėšų šiems darbams nuosekliai vykdyti stygių. Jie pažadėjo dar kartą čia atvykti, šiuokart – ne tuščiomis. Ir savo pažadą ištesėjo.

Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios klebonas kun. V. Grigaravičius padėkojo D. Kangui už paramą, kuri, pasak kunigo, „yra didelės širdies ir tikėjimo, taip pat ir meilės mūsų tėvynei išraiška“. Įteikęs padėkos raštą rėmėjui, kun. V. Grigaravičius pabrėžė, kad tai pirmas kartas, kai Tautos šventovei aukoja oficialūs užsienio juridiniai asmenys. Klebonas banko prezidentui, jį lydėjusiai delegacijai trumpai papasakojo šventovės istoriją, aprodė bažnyčią, nuvedė ant jau baigto remontuoti stogo terasos. Čia tęsėsi nuoširdūs pokalbiai, svečiai fotografavosi atsivėrusios miesto panoramos fone.

Šiuo metu Prisikėlimo bažnyčioje baigiami vidaus tinkavimo darbai, numatoma netrukus pradėti kloti šventovės grindis. Pasak kun. V. Grigaravičiaus, kuris yra ir Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo tarybos direktorius, šiais metais Kauno miesto savivaldybės paimtos paskolos šventovės atstatymui panaudojamos sklandžiai, pagal numatytą grafiką, todėl tikimasi, kad bažnyčia bus pašventinta kaip ir planuojama – dar šiais metais per šv. Kalėdas. Šią vasarą pašventinta užbaigtoje tvarkyti bažnyčios stogo terasoje jau įrengta koplyčia. Kai kas iš svečių sakė ketinantys per šv. Kalėdas čia vėl atvykti ir dalyvauti Prisikėlimo bažnyčios pašventinimo iškilmėse.

Kauno miesto meras A.Garbaravičius pasidžiaugė, kad šios viešnagės metu bičiuliai korėjiečiai parėmę ne vien Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo darbus, bet padeda Kauno miestui ir kitais būdais – jie miesto mokykloms padovanojo dešimt modernių kompiuterių.

Tuo pačiu kun. V.Grigaravičius pastebėjo, jog turimų lėšų tikrai neužteks užbaigti visiems reikalingiems darbams, tad žmonės vis dar gali aukoti Prisikėlimo šventovės atstatymui. Pvz., paskambinus telefonu 8 900 80019 galima paaukoti dešimt litų, o - 8 900 70019 – penkis litus.

Norintieji paaukoti didesnę sumą, pinigus gali pervesti į Viešosios įstaigos „Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios Atstatymo taryba“ sąskaitą: a/s LT927300010076659246, AB Bankas Hansa - LTB Kauno reg. sk., kodas 73000.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija