Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kas atstovaus didžiajai žmonių daliai?

Vėl rinkimai. Vėl partijos surikiavo ištikimus joms žmones į kandidatų eiles, o išradingi lozungai, agitacijos su viliojančiais pažadais kviečia rinkėjus balsuoti. Tų partijų partijėlių lyg tramplinų, sukurtų daugiausia tų, kurie panoro gyventi geriau - tapti Prezidentu, Seimo nariu, ministru. Kai kas sako, kad kadaise Lietuvos prezidentas Antanas Smetona išmintingai padarė likvidavęs partijas. Mažiau rietenų, blaškymosi, daugiau vienybės, darbo Lietuvai. A.Smetona sugebėjo Lietuvą išvesti į ekonomiškai stiprių Europos valstybių gretas. Bažnyčia, krikščioniška mokykla, spauda išugdė dorą, religingą, darbščią jaunąją kartą, mylinčią Dievą ir tėvynę Lietuvą. Jos idealais tauta gyveno per visus okupacijos metus. Anų dienų idealai dar gyvi ir šiandien, ypač vyresniosios kartos žmonių širdyse.


Nereikia nusiminti

Nedėkingi tie Lietuvos žmonės! Nepatenkinti ir patys nežino, kodėl. Turėtų pulti ant kelių kaip Dovydo žvaigždei užtekėjus ir sveikinti apsireiškusį „geradarį“. Jau vien ko verta, kad žmogus pasiryžęs atsisakyti garsiųjų Kibučių ir dirbti tautos labui. Viskas iš altruistinių paskatų, kad žmonėms būtų geriau. Tik niekaip to nesupranta tautiečiai. Ne geresni ir žurnalistai, užduodantys provokacinius klausimus. Turėtų suprasti, kad socialiniai klausimai „geradariui“, tituluojamam „ubagų karaliumi“, neįdomūs.


Rinkėjo žodis rinkėjams

Nors Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai čia pat, dar yra žmonių, neapsisprendusių, kuriai partijai, kuriam kandidatui atiduoti balsus. Iš tikrųjų tokioje gražių pažadų ir reklamos jūroje pasirinkti nelengva, ypač sunku apsispręsti tikintiesiems - katalikams.


Būkime vieningi ir nesusiskaldę

LKD Kaišiadorių skyriaus Kruonio kuopos narių atviras laiškas LKD ir LKDP vadovams

Jeigu mes esame krikščionys, tai ir vadovaukimės krikščioniškos artimo meilės principu. Mūsų ir vienų, ir kitų programos pagrindas yra Dešimt Dievo įsakymų. Mes, LKD Kaišiadorių skyriaus Kruonio kuopos nariai, kreipiamės į abiejų krikščionių partijų vadovus ir kviečiame susitikti ir krikščioniškai susitarti, gal vieniems ar kitiems prisijungti ir sudaryti vieną darinį. Taip pat reikėtų atgal priimti (jai panorėjus) G.Paliokienę, kad ji prisipažintų suklydusi. Mums, krikščionims, ambicijas reikėtų padėti į šalį ir vadovautis krikščioniškosios artimo meilės principu. Jeigu nė viena partija savo noru nesutiktų pasinaikinti – yra burtų kelias. Žmonės, matydami tokį žingsnį, jį vertintų teigiamai ir per rinkimus balsuotų už krikščionis. Kitu atveju mes neperžengsime 5 proc. ribos ir į mus žmonės žiūrės kaip į nerimtus krikščionis.


2000-2004 metų Seimo kadencijos „pabaigtuvės“!

Sujudėjo, sunerimo didžioji, „geroji“, nepakeičiamoji nomenklatūrininkų turtuolių-milijonierių armija... Jie labai jau panašūs į juoduosius kranklius, kurie taip įkyriai kranksi, žada ir valdo mus ne tik sovietmečiu, bet ir jau penkiolika metų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija